Elena Cadar: ”Anul 2022 a fost unul dintre cei mai buni ani ai carierei mele”

Elena Teodora Cadar este o tânără jucătoare, ocupantă a locului 386 WTA, care a avut un an 2022 bogat în evenimente și satisfacții, dacă la începutul anului era pe locul 732 WTA, sfârșitul anului s-a încheiat cu un loc 379, un adevărat tur de forță prin turneele WTA și ITF.

Red: Cum caracterizezi anul 2022 din punct de vedere profesional?

Elena Cadar: As putea spune că anul 2022 a fost unul dintre cei mai buni ani ai carierei mele. Am început anul la turnee mai mici de 15.000$, cu rezultate bune ( finala , turneu castigat ), iar apoi am participat la mai multe turnee ITF de 25.000$, unde am reușit la primul dintre ele să fac sferturi, după ce am intrat ca lucky looser pe tabloul principal, câștigând în turul 2 împotriva unei fete clasate pe 150 WTA, în momentul respectiv , eu fiind doar în jurul locului 600.
Au urmat multe turnee bune, prima finală la 25.000$ , urmată de o semifinală, participarea la WTA 125k de la Iasi , un turneu de 80.000$ in America , un WTA 125k in America , toate au fost experiențe din care am învățat ceva .
A fost un an frumos , dar si greu, deoarece la jumătatea anului m-am îmbolnăvit de covid si 2 luni nu am mai putut să joc , apoi a urmat o accidentare la incheietura mâinii dreapte .

Citeste si:  Simona Halep confirmă prezența la WTA Praga
Trăgând linie, a fost un an bun , ajungând din nou aproape de cea mai bună clasare a mea, 346 WTA , acum fiind pe locul 386.

Red: O amintire plăcută din 2022?

Elena Cadar: O amintire frumoasă este participarea la turneul WTA de la Iasi, dar si prima finală la un turneu de ITF 25.000$ .

Red: Care este echipa care o ai în spate și cine te ajută cel mai mult?

Elena Cadar: Nu am avut niciodată o echipa numeroasă, dar mereu am avut alături persoane care au dorit mereu tot ce este mai bun pentru mine. De 10 ani I-am avut alături pe tatăl meu , Octavian Cadar, și pe Andrei Ioniță.În prezent, noi , eu si Andrei, suntem cei care coordonăm antrenamentele, pregătirea fizică și programul competițional , iar tata este mereu alături de noi , supraveghează îndeaproape.

Red: Care sunt planurile pentru anul 2023?

Elena Cadar: Pentru anul 2023 aș vrea, în primul rând, să pot sta departe de accidentări , de aceea mă concentrez foarte mult pe exerciții de recuperare și pregătire fizică . Desigur, îmi doresc ridicarea nivelului de joc și urcarea în clasament, dar pentru mine cel mai important este să fiu sănătoasă ca să pot munci , apoi vor veni și rezultatele .