Organizatorii Australian Open confirmă că jucătorii care au Covid-19 pot concura în continuare

australian open

Directorul turneului Australian Open, Craig Tiley, a dezvăluit că jucătorii pot concura în Grand Slam chiar dacă au Covid-19.

Primul Grand Slam din 2023 va începe săptămâna viitoare, iar campionul de nouă ori Novak Djokovic va fi implicat după ce a ratat ediția de anul trecut din cauza problemelor de viză din cauza lipsei statutului său de vaccinare.

Turneul din ianuarie, anul trecut, a avut loc pe fundalul controversei lui Djokovic și cu jucători testați zilnic, în timp ce Openul anterior din 2021 s-a desfășurat într-o bulă bio-securizată.

Regulile au fost relaxate în țară în ultimele 12 luni, iar săptămâna trecută jucătorul de cricket Matt Renshaw a putut juca pentru Australia într-un test împotriva Africii de Sud la Sydney, în ciuda faptului că a contractat Covid-19.

Citeste si:  Emma Răducanu confirmă că Torben Beltz va fi noul ei antrenor

„Este un mediu normalizat pentru noi și, nu diferit de cricket, vor exista potențial jucători care vor concura cu Covid”, a spus Tiley reporterilor de la Melbourne Park, pe lângă faptul că a dezvăluit că concurenții nu sunt obligați să se testeze pentru coronavirus anul acesta.

„Am vrut doar să urmăm ceea ce se află în prezent în comunitate. Am făcut un pas mai departe făcând o recomandare de a rămâne departe atunci când ești bolnav și că personalul nostru medical va continua să monitorizeze asta și cu jucătorii, individual. Le-am spus clar jucătorilor noștri, precum și personalului nostru, dacă cineva nu se simte bine, să stea acasă.”