Diagnostic cu cancer la gât și la sân pentru Martina Navratilova

Diagnostic cu cancer la gât și la sân pentru Martina Navratilova

Martina Navratilova, fosta vedetă a circuitului profesionist de tenis feminin, a anunţat luni că suferă de un cancer dublu, la gât şi la sân, împotriva căruia se pregăteşte să „lupte” cu toate forţa, potrivit site-ului WTA.

„Această dublă lovitură este gravă, dar totuşi reversibilă”, a precizat fosta jucătoare, în vârstă de 66 de ani, exprimându-şi speranţa „într-un rezultat favorabil” al tratamentului pe care îl va urma.

Fostă nr.1 mondial, Martina Navratilova a cucerit 59 de titluri de Mare Şlem, la simplu, dublu şi dublu mixt, pe parcursul carierei sale.

După ce a descoperit un ganglion limfatic mărit la gât în timpul finalelor WTA de la Fort Worth în noiembrie, ea a fost supusă unor teste. Atunci medicii au descoperit cancerul de gât în stadiul 1 și mai târziu cancerul de sân în stadiul 1. Mai exact, este virusul papiloma uman (HPV), unul dintre cele mai tratabile stări de cancer.

Citeste si:  Daniil Medvedev pozitiv la Covid, forfait la Monte-Carlo
În 2010, la vârsta de 53 de ani, când a fost diagnosticată pentru prima dată cu cancer de sân, a plâns „aproximativ 15 secunde” și apoi și-a întrebat medicul: „OK, ce facem? Care este următorul pas?”
De data aceasta, se spune că prognoza este bună și tratamentele ei vor începe săptămâna viitoare, în primul rând în New York City.

Sari la bara de unelte