Diagnostic cu cancer la gât și la sân pentru Martina Navratilova

Martina Navratilova, fosta vedetă a circuitului profesionist de tenis feminin, a anunţat luni că suferă de un cancer dublu, la gât şi la sân, împotriva căruia se pregăteşte să „lupte” cu toate forţa, potrivit site-ului WTA.

„Această dublă lovitură este gravă, dar totuşi reversibilă”, a precizat fosta jucătoare, în vârstă de 66 de ani, exprimându-şi speranţa „într-un rezultat favorabil” al tratamentului pe care îl va urma.

Fostă nr.1 mondial, Martina Navratilova a cucerit 59 de titluri de Mare Şlem, la simplu, dublu şi dublu mixt, pe parcursul carierei sale.

După ce a descoperit un ganglion limfatic mărit la gât în timpul finalelor WTA de la Fort Worth în noiembrie, ea a fost supusă unor teste. Atunci medicii au descoperit cancerul de gât în stadiul 1 și mai târziu cancerul de sân în stadiul 1. Mai exact, este virusul papiloma uman (HPV), unul dintre cele mai tratabile stări de cancer.

Citeste si:  Mamadou Sakho si-a prelungit contractul cu Liverpool
În 2010, la vârsta de 53 de ani, când a fost diagnosticată pentru prima dată cu cancer de sân, a plâns „aproximativ 15 secunde” și apoi și-a întrebat medicul: „OK, ce facem? Care este următorul pas?”
De data aceasta, se spune că prognoza este bună și tratamentele ei vor începe săptămâna viitoare, în primul rând în New York City.