Felix Auger-Aliassime şi Holger Rune au fost eliminaţi în primul tur la Adelaide

Canadianul Felix Auger-Aliassime, ocupantul locului 6 în clasamentul mondial, şi norvegianul Holger Rune (locul 11) au fost eliminaţi în primul tur al turneului masculin de tenis de la Adelaide (Australia), de categoria ATP 250, dotat cu premii totale în valoare de 642.735.

Auger-Aliassime, al doilea favorit al competiţiei de la antipozi, s-a înclinat în două seturi, 6-4, 7-6 (7/5), în faţa australianului Alexei Popyrin, venit din calificări, care îl va înfrunta în optimi pe americanul Marcos Giron.

Cealaltă surpriză a zilei de luni a reprezentat-o eliminarea lui Holger Rune (foto), revelaţia sezonului 2022 şi cap de serie numărul cinci la Adelaide, care a fost învins în trei seturi, 2-6, 6-4, 6-4, de japonezul Yoshihito Nishikora. În turul următor, jucătorul nipon îl va avea ca adversar pe americanul Mackenzie McDonald.

Citeste si:  Alexandra Cadanțu se califică în turul secund de la ITF Shenzhen

Turneul de la Adelaide le permite jucătorilor să-şi recapete ritmul înaintea Openului Australiei, primul dintre cele patru turnee de Mare Şlem, care va avea loc în perioada 16-29 ianuarie la Melbourne.

Rezultate – turul 1:
Quentin Halys (Franţa) – Jordan Thompson (Australia) 6-3, 6-4
Roman Safiullin (Rusia) – Mikael Ymer (Suedia) 6-4, 6-2
Miomir Kecmanovic (Serbia) – Christopher O’Connell (Australia) 6-4, 6-4
Jack Draper (Marea Britanie) – Kwon Soonwoo (Coreea de Sud) 6-2, 6-1
Yoshihito Nishioka (Japonia) – Holger Rune (Danemarca/N.5) 2-6, 6-4, 6-4
Alexei Popyrin (Australia) – Felix Auger-Aliassime (Canada/N.2) 6-4, 7-6 (7/5)
AGERPRES