„De la vârste mici sportivilor li se dau niște substanțe”, compatrioata Simonei Halep vine cu afirmații despre antrenamentele la Academia Patrick Mouratoglou

Jucătoarea română de tenis Maria Sara Popa, în vârstă de 18 ani, care s-a antrenat la academia fostului antrenor al Simonei Halep, Patrick Mouratoglou, a prezentat recent o acuzație împotriva instituției.

Ea a susținut că tenismenilor care se antrenează acolo li se dau „niște substanțe” pe care să le consume în anii de juniorat, după ce au semnat un presupus acord.

În discuție cu AS.ro, Popa a dezvăluit că s-a antrenat la academia francezului când avea 12 ani. Ea a menționat că, deoarece jucătorii de tenis juniori sunt relativ mai puțin supravegheați de agenția antidoping, aspiranții sunt aprovizionați cu „substanțe” până la vârsta de 17 ani, moment în care testul antidoping devine mai frecvent.

Citeste si:  André Carrillo imprumutat la Watford

„Am fost la 12 ani. Am jucat la Academia Mouratoglou. E drept, de mici, sportivilor li se dau niste substante. La juniori nu esti controlat de Antidoping. Te lasă sa cresti un pic mai mult, să împlinești 17 ani, iar de atunci verificările încep mai intens”, a susținut Popa.

Maria Sara Popa a adăugat că juniorii și părinții lor sunt puși să semneze un acord pentru acord. De asemenea, ea a mărturisit că s-a speriat când i s-a cerut inițial acest lucru. tenisinfo.ro