De la șase până la opt săptămâni de refacere pentru Rafael Nadal

Lovit la șold în timpul eliminării din turul doi de la Australian Open, miercuri, Rafael Nadal a efectuat examinări medicale.

Miercuri, la câteva minute după eliminarea sa în turul doi de la Australian Open împotriva lui Mackenzie McDonald (6-4, 6-4, 7-5), Rafael Nadal, cu fața mohorâtă, s-a agățat de o speranță: „Sper doar să nu fie prea grav, că această problemă nu mă va ține prea mult timp departe de teren. Principalul lucru este să văd cum vor evolua toate acestea și ce impact vor avea asupra programului meu. »

După o perioadă de odihnă totală, „Rafa” va fi supus fizioterapiei antiinflamatorii. Durata absenței sale este estimată între șase și opt săptămâni. Va rata așadar ATP 500 de la Dubai (27 februarie – 4 martie), unde urma să meargă pentru prima dată din 2008, și cu siguranță Masters 1000 de la Indian Wells (6-19 martie). De asemenea, greu de imaginat reluarea în Miami (20 martie – 2 aprilie) mai degrabă decât direct pe zgură, în aprilie. Prin urmare, va pierde punctele titlului său la Acapulco (500) și finala de la Indian Wells (600), ceea ce ar trebui să-l coste locul în top 10.

Citeste si:  Niculescu şi Misaki Doi s-au calificat în runda a doua a probei feminine de dublu de la Australian Open