Avantajele mersului cu scuterul prin oras pe timp de iarna

Iarna poate fi, in unele cazuri, un anotimp imprevizibil!

Iarna inca este la inceput, fiind un anotimp imprevizibil. Mai ales atat timp cat, la orele de varf, strazile aproape ca devin neincapatoare de numarul mare al participantilor la trafic. Ce ai de facut, in acest caz? Nimic altceva decat sa iti faci viata mai usoara, calatorind, in interiorul zonei urbane, cu un scuter. Si, de ce nu, sa folosesti un scuter Piaggio, avand in vedere ca magazinele care vand piesele Piaggio sunt numeroase in tara noastra.

Fluidizarea traficului

Motocicletele si scuterele ajuta la îmbunatatirea fluxului in trafic, fapt demonstrat de un studiu efectuat in Bruxelles, care arata ca, daca 10% din flota de vehicule ar fi înlocuita cu motociclete, blocajele de trafic la ora de varf s-ar reduce de la 14 la 6 minute, cu mai mult de 50%! De asemenea poluarea generata de PTW (powered two wheelers) este minima. Numai 1% din CO2 generate de transportul rutier se datoreaza PTW, in timp ce alte vehicule genereaza restul de 99%. O flota formata din mai multe motociclete ar reduce emisiile de gaze cu efect de sera.

Consideram ca, respectand proportiile si tinand cont de comportamentul soferilor din Romania (fata de ceilalti soferi, nu doar de cei cu doua roti) studiul efectuat in Bruxelles se poate aplica si in Bucuresti cu succes. Costurile de rulare (toate costurile implicate in avea un vehicul: inmatriculare, rca, vignieta, revizii, benzina, reparatii uzuale, inlocuire consumabile) ar trebui sa aiba o greutate in alegerea facuta de fiecare pentru a beneficia de mobilitate urban.

Vehicule foarte bune in caz de urgenta

Daca, din orice motiv, sunteti prins intr-o situatie de urgenta si aveti doar o motocicleta ca sursa de transport, capacitatea dvs. de a calatori devine mult mai valoroasa. Nu stii niciodata in ce situatie poti fi prins, deoarece viata ne va arunca uneori cateva obstacole.

Rezistenta crescuta

Este dificil sa iti dai seama exact care este durata de viata a unei motociclete sau a unui scuter, depinde in totalitate de persoana care are grija de ea. Cu toate acestea, motocicletele rezistă foarte mult timp, chiar si fara nevoia de a vizita un mecanic prea des, la fel si scuterele daca le intretii bine. Exista foarte multe modele care au fost restaurate inca din 1960 pana in 1980 fara nevoia reconstruirii motorului in totalitate. Este foarte impresionant cum un vehicul de peste 40 de ani sa fie restaurat fara a fi nevoie de o reconstruire completa a motorului

Citeste si:  Ce activităţi fizice poţi să faci în timp ce te uiţi la serialul preferat?

Nu exista conceptul de a nu gasi loc de parcare

Una dintre cele mai mari probleme cu care se confrunta posesorii de masini din orasele aglomerate se afla in stransa legatura cu locurile de parcare. Sau, mai bine zis, cu lipsa acestora. Datorita dimensiunilor sale reduse, un scuter poate fi insa parcat oriunde, in spate in care nici macar un Smart nu ar intra.

Te deplasezi mult mai repede prin oras

Tot ‘din cauza’ dimensiunilor sale reduse, un scuter sau o motocicleta se poate strecura prin trafic la fel de bine cum o face printre masinile oprite sau stationate, in cautarea unui loc de parcare. Nu degeaba se spune ca un drum de o ora cu masina il poti face pe doua roti intr-un timp mult mai mic, de 15 sau 20 de minute…

Intretinerea costa o nimica toata

Ca un scuter consuma o nimica toata, ei bine… nu mai reprezinta niciun mister pentru nimeni. Bani seriosi vei economisi insa si prin prisma costului insignifiant al unei revizii. De asemenea, vei ramane cu mai multi lei in buzunare si dupa plata taxelor, respectiv impozitelor pe care i le datorezi statului. Mai mult, iti raman bani de piese originale moto-scuter!

Poluezi mai putin

Numarul celor care vor renunta la automobilul din dotare si vor trece la un scuter doar pentru simplul fapt ca cel din urma este mai prietenos cu mediul inconjurator tinde catre zero. Este bine totusi de adus in discutie si acest detaliu fiindca… niciodata nu stii ce idei de noi taxe le vin celor de la guvernare.