De ce să începi ziua cu un suc smoothie bun?

Preparate în doar câteva minute pentru un aport sănătos minunat recomandat de majoritatea dieteticienilor, sucurile smoothie sunt apreciate de un număr din ce în ce mai mare de persoane și au din ce în ce mai mulți adepți.

Fie că abia începi să explorezi minunata lume a smoothie-urilor, fie că ești un obișnuit deja, în căutare constantă de rețete noi, vom arunca în acest articol o privire asupra acestei tendințe delicioase și asupra tuturor beneficiilor incredibile de a începe fiecare zi cu un smoothie sănătos.

De ce sunt sucurile smoothie atât de populare?

Sucurile smoothie intră foarte bine în cercul mai restrâns al sucurilor frappé. O astfel de băutură răcoritoare este de obicei preparată cu cuburi de gheață și amestecată într-un Blender Portabil de la https://blendygo.ro/produkt/blender-portabil-blendygo/ sau shaker. Ingredientele pot varia, dar adesea includ fructe proaspete, lapte sau smântână, iaurt sau înghețată. Sunt adesea servite în pahare înalte și decorate cu garnituri precum fructe proaspete, frișcă sau siropuri aromate.

Smoothie-urile pot fi consumate în orice moment al zilei și sunt deosebit de populare în lunile fierbinți de vară, deși multă lume nu concepe să înceapă o zi fără ele. Sunt adesea considerate o alternativă răcoritoare la băuturile calde precum cafeaua sau ceaiul.

Acesetea au devenit o tendință extrem de populară de-a lungul anilor mai ales în rândul celor care au un stil de viață sănătos și sunt adesea vândute gata preparate ca alimente sănătoase. Dar puriștii nu se vor da bătuți: nimic nu bate un smoothie bun preparat proaspăt acasă!

De ce ar trebui să consumi un suc smoothie la micul dejun?

Citeste si:  Bundesliga: Întreaga echipă a lui Dynamo Dresden este la izolare

Un suc smoothie este cea mai bună modalitate de a începe ziua cu o bună doză de fructe și de legume. Trebuie însă precizat faptul că trebuie să se consume un smoothie bogat în fructe și legume și unul în zahăr, nociv pentru sănătate. De aceea este important să alegi rețeta potrivită și să fii atent la ingrediente.

Să consumi destule fructe și legume zilnic, este esențial pentru cea mai bună stare de sănătate. Iar un suc smoothie consumat în fiecare zi, poate:

-să scadă tensiunea arterială.

– să scadă riscurile de a suferi de anumite tipuri de cancer.

– să reducă riscurile de a suferi de diabet, de maladii cardiovasculare sau un accident vascular cerebral.

Dacă vei începe ziua cu un suc smoothie, vei reuși să mărești doza zilnică de fructe și legume consumate, un lucru care va avea doar efecte benefice asupra sănătății și vitalității.

Smoothie-ul ajută la creșterea aportului de fibre

Fibrele ajută la digestia și pot ajuta și la reducerea riscului de boli de inimă, diabet și cancer de colon. Unele alimente bogate în fibre pe care le poți adăuga la smoothie-ul de dimineață, folosind un blender de smoothie fără fir , includ zmeură, mure, căpșuni, pere, mere, banane, legume cu frunze verzi închise, semințe de chia, semințe de floarea soarelui, semințe de in măcinate și unt de migdale. Acestea sunt doar câteva alimente sănătoase pe care le poți folosi pentru a-ți începe ziua și pentru a-ți oferi organismului suficientă fibre.