Ciclism: Startul Turului Franţei la Florenţa

Primarul oraşului Florenţa, Dario Nardella, a declarat că startul Turului ciclist al Franţei din acest an în oraşul italian, pe data de 29 iunie, „este un vis devenit realitate”, joi, cu 100 de zile înainte de debutul „Marii Bucle”, care va pleca pentru prima oară din Italia.

„Pentru noi, este un vis care se realizează şi au trecut zece ani de când lucrăm la acest vis. Suntem pregătiţi să gestionăm această organizare cu 5.000 de persoane angrenate local”, a declarat edilul din Florenţa pentru presa franceză.

„Vrem să instalăm cartierul general al liniei de start în Piazza Santa Croce, în faţa uneia dintre cele mai frumoase catedrale din lume. Iar marele start va fi dat în Piazza della Signoria, unde îi vom avea pe Donatello, Michelangelo. Sper că va fi un lucru de neuitat în istoria Turului Franţei”, a adăugat el.

Au fost necesare 111 ediţii pentru ca Italia să găzduiască startul „Marii Bucle”, o recunoaştere pentru o naţiune fanion a ciclismului, vecină cu Franţa, ai cărei campioni Fausto Coppi, Gino Bartali sau Marco Pantani şi-au inscris numele în Galeria Gloriilor ciclismului.

Citeste si:  Buzărnescu și Niculescu au aflat adversarele din primul tur al calificărilor la WTA Miami

Cu această ocazie, Florenţa, leagănul Renaşterii, s-a decorat în galben pentru a sărbători evenimentul cu parade, cântece interpretate de copii şi discursuri festive ale aleşilor locali la Palazzo Vecchio.

„Este unul din cele mai frumoase oraşe din lume, un muzeu sub cerul liber”, a declarat, la rândul său, Christian Prudhomme, directorul Turului Franţei.

Ediţia a 111-a a Turului ciclist al Franţei va avea startul pe 29 iunie la Florenţa şi se va încheia cu un contratimp pe 21 iulie la Nisa, după 3.492 km şi 21 etape.

Italia va găzdui trei etape, prima între Florenţa şi Rimini, a doua între Cesenatico şi Bologna, iar a treia între Piacenza şi Torino.
AGERPRES