Daniil Medvedev: Organizatorii French Open au „ales Amazon decât oamenii”

daniil medvedev

Daniil Medvedev a acuzat organizatorii de la Roland Garros că preferă „Amazonul oamenilor”, el a criticat decizia de a-i programa meciul din sferturile de finală marți, cu ușile închise.

Numărul doi din lume și-a exprimat frustrarea în legătură cu faptul că a trebuit să joace fără fani în înfrângerea în fața lui Stefanos Tsitsipas. Numit „meciul zilei”, întâlnirea lui Medvedev cu grecul a fost plasată în intervalul sesiunii de seară, care a început la ora locală 21:00. Cu toate acestea, datorită restricțiilor de pandemie, fanii nu au avut voie să participe. Rusul a spus că este „sută la sută” dezamăgit de această decizie a organizatorilor.

„Meciul nostru a fost cu siguranță meciul zilei, așa că Roland Garros a preferat Amazon în locul oamenilor. Nu e nimic mai ușor ca asta ”, a spus el.

Medvedev făcea trimitere la un acord de trei ani semnat de Amazon. Serviciul lor Prime Video și-a asigurat drepturile interne pentru a transmite toate sesiunile de seară în Franța exclusiv până în 2023.

Continuându-și criticile, tânărul de 25 de ani a comparat situația actuală cu un episod din Drive to Survive pe care l-a urmărit recent. Seria documentară este o colaborare între Netflix și Formula 1, care oferă o imagine din spatele scenei asupra sportului.

Este de fapt amuzant pentru că am început al treilea sezon și cred că primul sau al doilea episod se numește „Cash Is King” ”, a spus Medvedev. „Când a început pandemia, ei erau în Australia gata să concureze și l-au întrebat pe Lewis Hamilton ce părere are despre cursele în condițiile în care se află lumea acum. „A spus: Nu știu ce facem aici ”. Așa că l-au întrebat „De ce crezi că te fac să concurezi?” El a spus „Cash is King”. „A fost la fel și aici.”

Citeste si:  Record batut de cluburile engleze

Medvedev a pus, de asemenea, la îndoială ce s-a întâmplat cu banii generați din tranzacția Amazon atunci când premiile au fost tăiate. Fondul total de premii în acest an este de 34.367.215 EUR, ceea ce este în scădere cu -10,53% față de 2020.

Nu este prima dată când French Open este criticat în timpul sesiunilor de noapte, de aceea  Victoria Azarenka își exprima îngrijorarea cu privire la egalitatea de gen. Doar două meciuri feminine au avut loc în intervalul prime time comparativ cu opt din tragerea la sorți a bărbaților. Directorul turneului, Guy Forget, a spus că vrea să pună jucători de top să joace o sesiune de seară la un moment dat pentru „corectitudine sportivă.” Deși Medvedev a jucat noaptea de două ori.