Damir Dzumhur: „Dacă antrenorul meu este negativ, vom depune o plângere”

dzumhur

Eliminat de la turneul de calificare la turneul Roland Garros, după testul ”la limită” a antrenorului său, osniacul Damir Dzumhur (114 la nivel mondial) anunță că va depune o plângere împotriva turneului și a Federației Franceze dacă noua probă a antrenorul său, de luni în Serbia, este negativă.

„Cum ați aflat că ați fost descalificat de pe tabloul de calificare de la Roland-Garros? a întrebat reporterul lequipe.fr.

Când am ajuns la Paris, am făcut un test joi cu antrenorul meu (Petar Popovic), el a venit negativ pentru amândoi. Apoi am mai făcut un test sâmbătă. Duminică dimineață, luam micul dejun când Pascal Maria, care este în contact cu toți jucătorii în legătură cu testele Covid-19, l-a întrebat pe Petar dacă pot discuta. Știam că ceva nu este în regulă, dar nu știam ce.
Petar s-a întors și mi-a spus că testul lui a fost „la limită”, potrivit lor. A fost ciudat, este fie pozitiv, fie negativ. Medicul a explicat că Petar avea anticorpi și că ar putea provoca un fals pozitiv. Ceea ce ar însemna că antrenorul meu nu este infectat și nu poate transmite virusul. Prin urmare, am cerut un al doilea test, dar acesta ne-a fost refuzat. Este total nedrept! Dacă ne-ar fi dat al doilea test și ar fi fost pozitiv, cel puțin ar fi fost clar. Acolo sunt direct descalificat, este cu adevărat nedrept.
Eram trist, chiar devastat. Roland-Garros este unul dintre turneele mele preferate, am avut rezultate foarte bune aici în trecut. Când eram copil, visam să joc aici. Anul acesta, am fost lipsit de acest vis. A fost foarte greu de acceptat. Dar nu era nimic de făcut. Există multe întrebări care rămân fără răspuns în acest moment. Vom încerca să o avem, vom face tot posibilul pentru ca această situație să fie o luptă corectă.
Ce veți face în continuare?

Petar a făcut din nou un test astăzi (luni) în Serbia. Dacă este negativ, vom depune o reclamație. Am luat legătura cu un avocat. Cu siguranță vom depune o plângere. Am pierdut oportunitatea de a concura la un turneu și de a face ceea ce îmi place cel mai mult în lume: să joc și să lupt pe teren. Pentru că este starea mea de spirit, sunt un luptător. Deci, dacă mi se va împiedica să lupt pe teren, voi lupta într-un alt tip de instanță. Vom depune o plângere și vom vedea ce iese.
Această descalificare are și pierderi financiare?
Am pierdut, evident, bani, pe biletele de avion de la Roma la Paris și apoi de la Paris la noi acasă, pentru antrenorul meu și pentru mine, precum și salariul antrenorului meu … Și am plecat fără nimic. Nici nu am putut obține premiul pentru prima rundă sau jumătate. Nimic. Am ajuns la runda a treia de două ori la Roland Garros, există întotdeauna șansa de a obține un rezultat bun. Nu de data asta. Vom încerca să facem situația mai puțin nedreaptă.
Crezi, ca și antrenorul tău, că decizia nu ar fi fost aceeași pentru un „jucător de top”?
Ieri (duminică) Petar m-a întrebat: chiar crezi că ar fi făcut același lucru pentru Rafa (Nadal), că l-ar fi descalificat dacă un membru al echipei sale ar fi fost pozitiv? Nu cred. I-ar fi dat membrilor personalului în cauză șansa de a face un al doilea test? Sunt destul de sigur, da. Pentru că nu vor să fie dat afară din turneu, nu vor să se lipsească de cei mai buni jucători. Este mult mai ușor să faci asta unui jucător de rang inferior. Nu este corect. Nu toți avem aceleași drepturi și regulile nu sunt aceleași pentru toată lumea.
Citeste si:  Kim Clijsters a acceptat un wild card la WTA Dubai

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*