Primarul din Porto ameninţă UEFA cu tribunalul pentru mutarea Supercupei Europei la Budapesta

uefa

Primarul din Porto, Rui Moreia, a ameninţat luni UEFA că se va adresa justiţiei pentru pierderile cauzate oraşului portughez prin decizia de a schimba locul de disputare a Supercupei Europei, care va avea loc la Budapesta, acuzând forul fotbalistic european că a minţit, informează EFE.

Moreira a făcut aceste acuzaţii în cadrul şedinţei executivului municipal din Porto, unde a prezentat o scrisoare adresată UEFA, după ce responsabilii acestui for au decis să schimbe locul de desfăşurare a Supercupei continentale fără a contacta Consiliul municipal sau a-i oferi explicaţi, a spus el.

„Sper să am un răspuns. Dacă nu, cred că la Geneva, unde se află sediul UEFA, există tribunale”, a precizat primarul, care a acuzat conducerea fotbalului european că minte în legătură cu motivele schimbări gazdei competiţiei.

Potrivit lui Moreira, UEFA ar fi decis să organizeze Supercupa Europei la Budapesta deoarece, după hotărârea ca Lisabona să găzduiască turneul Final 8 al Ligii Campionilor, nu a crezut că este convenabil ca cele două evenimente să aibă loc în aceeaşi ţară.

Cu toate acestea, organismul fotbalistic european a susţinut că decizia se datorează evoluţiei pandemiei din oraşul Porto.

„Ar fi putut spune că Liga Campionilor era la Lisabona şi nu doreau ca o altă finală să fie în aceeaşi ţară, ceea ce era rezonabil. Sau ar fi putut spune că vor compensa Porto cu ceva, în următorii doi ani. Sau cel puţin să ne spună ceva. Nu ne-au spus nimic şi, mai rău, au spus că nu se organizează la Porto din cauza situaţiei pandemiei”, a adăugat primarul.

Citeste si:  Halep continua dar Cirstea pleaca de la WTA Montreal

„Nu cred că la Budapesta nu există pandemie”, a mai spus Moreia, subliniind că la Lisabona situaţia coronavirusului era mai gravă decât la Porto, atunci când s-a desfăşurat turneul final al Ligii Campionilor şi nu a existat nicio problemă.

„Nu putem accepta faptul că nu a a existat niciun contact cu noi şi, cu atât mai mult, cu cât se difuzează pe site-urile lor lucruri care sunt în mod obiectiv o minciună”, a precizat primarul, care a explicat că Porto a renunţat la organizarea altor evenimente pentru că se baza pe faptul că va găzdui Supercupa Europei.

Din acest motiv, edilul speră ca UEFA să acorde compensaţii oraşului său, prin promiţând că Porto va putea organiza Supercupa Europei în decurs de doi ani, fie printr-o „compensaţie financiară pentru că a contribuit la lipsa de respect şi la pătarea numelui” oraşului portughez.

În scrisoarea trimisă către UEFA pe 16 septembrie, primarul subliniază că Porto „nu va înceta să pretindă repararea tuturor pierderilor pe care i le-a cauzat această decizie”, însă s-a arătat dispus să discute problema pentru a găsi „o soluţie favorabilă tuturor”.

Supercupa Europei la fotbal va avea loc joi seara, la Budapesta, între echipele Bayern Munchen, câştigătoarea Ligii Campionilor, şi FC Sevilla, învingătoarea din Europa League în sezonul trecut.
AGERPRES

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*