Dallas Mavericks umilește și elimină Phoenix Suns

Stupoare în Phoenix: Suns au fost umiliți pe parchetul lor în Game 7 din seria din turul doi împotriva lui Dallas Mavericks (90-123). O ieșire fără glorie din play-off pentru finalista sezonului trecut. Luka Doncic (35 de puncte, 10 recuperări), imens, și echipa lui îi vor găsi pe Golden State Warriors în finala din Vest.

 

Duminică groaznică pentru finaliştii sezonului trecut. După eliminarea celor de la Milwaukee Bucks, campioni în curs, pe podeaua celor de la Boston Celtics (109-81), Phoenix Suns, cea mai bună echipă a sezonului regulat și învinsă în finala sezonului trecut, au fost umiliți acasă de Dallas Mavericks. (90-123). Nimic nu sugera un asemenea scenariu dat fiind că în serie cele două francize nu pierduseră acasă.

 

Oamenii lui Monty Williams, desemnat antrenorul anului, chiar au avut o șansă în timpul jocului? Privind trio-ul de staruri al francizei Phoenix – Devin Booker, Chris Paul (care a dezvăluit mai târziu că are o accidentare la cvadriceps stâng) și Deandre Ayton – luptă pentru toată prima repriză, o parte din răspuns a fost acolo. Cei trei prieteni, niciodată în ritm, au acumulat un oribil 0 din 12 din aruncări pentru Ayton, apoi penalizat pentru al treilea fault înainte de pauză, au deschis scorul cu o dunk autoritar.

Citeste si:  Spaniolul Rafael Nadal nu îşi va apăra titlul la US Open

 

În acest timp, Mavs atacaseră cu picioarele pe podea, ghidați de minunea lor slovenă Luka Doncic (27 de puncte, 9 recuperări la pauză), dar și de Spencer Dinwiddie, de o eficiență formidabilă (21 de puncte la pauză). La pauză, sub huiduieli, Suns au intrat în vestiar cu 30 de puncte în urmă (27-57, locul 24), un nou record de sezon pentru cele mai puține puncte marcate după două perioade cheie (24,4% la finalul sezonului).

La intoarcerea din vestiar, Suns nu au reusit sa arate nici cel mai mic vânt de revenire. Mai rău, decalajul a continuat să crească, până la 40 de puncte. O premieră pentru Booker și echipa sa, care nu fuseseră niciodată conduși cu o asemenea marjă în acest sezon.

 

Chiar și atunci când Luka Doncic se odihnea pe banca sa, Dallas a reușit să găsească o alternativă de alegere în Jalen Brunson (22 de puncte, 6 recuperări), în timp ce Dinwiddie și-a continuat măcelul cu lovituri de trei puncte (30 de puncte, 5 din 7 la distanță lungă).

Vizavi, Booker (11 puncte), Paul (10 puncte) și Ayton (5 puncte, 4 recuperări) nu au salvat aparițiile. De la finalul sfertului trei (50-92), suporterii locali au golit tribunele, obosiți să-și vadă echipa scufundându-se tot mai adânc.