French Open 2022: De ce se numește Roland-Garros?

roland garros

French Open și Roland-Garros merg mână în mână. Locul singurului Grand Slam pe zgura este plin de istorie, găzduind turneul încă din 1928.

Roland-Garros a găzduit câteva meciuri epice de-a lungul anilor și are o poveste de origine unică, care este adesea trecută cu vederea.

De ce se numește Roland-Garros?

Deschis în 1928, Roland-Garros a fost construit pentru a păstra succesul francez în tenis, țara având câștigat Cupa Davis cu un an anterior.

Emile Lesueur, președintele Stade Francais la acea vreme, a cerut ca locul să fie numit după eroicul său fost coleg de clasă Roland Garros, care murise în timpul Primului Război Mondial în 1918.

Cererea lui Lesueur a fost în cele din urmă acceptată și locul de desfășurare a fost cunoscut sub numele de Roland-Garros de atunci.

Ortografia franceză necesită, în special, ca locurile sau evenimentele numite după o persoană să fie întrerupte cu silabe.

Cine a fost Roland Garros?

În ciuda faptului că a fost mereu legat de un eveniment de Grand Slam, Garros avea puțină experiență în tenis și a jucat în schimb rugby și fotbal în copilărie.

Citeste si:  Brisbane International va reveni ca eveniment de pregătire a Australian Open

La vârsta de 21 de ani, francezul s-a îndrăgostit de avioane și doar patru ani mai târziu, în 1913, a efectuat ceea ce se crede că a fost primul zbor din lume peste Marea Mediterană.

În timpul Primului Război Mondial, Garros și-a folosit obsesia pentru avioane și a găsit o modalitate revoluționară de a le echipa cu o mitralieră. Garros s-a bucurat de succesul timpuriu ca pilot de luptă înainte de a fi luat prizonier în 1915.

A avut nevoie de trei ani pentru a scăpa și, deși avea o sănătate precară, a optat să se întoarcă la luptă aproape imediat. O decizie care nu a fost prea surprinzătoare având în vedere că avea citatul, „Victoria aparține celor mai perseverenți”, înscris pe elicele avioanelor sale.

Garros a murit ulterior în luptă pe 5 octombrie 1918, dar a lăsat în urmă o moștenire de durată de inovație și determinare. Împreună cu tributul său de la French Open, un aeroport din insula franceză Réunion poartă și numele lui.