Fostul nr. 1 al Marii Britanii, campioană de juniori la Wimbledon și medaliată cu argint olimpic se retrage la 28 de ani

laura robson

Fosta numărul 1 feminin britanic și medaliată cu argint la Olimpiadă, Laura Robson, și-a anunțat retragerea din tenisul profesionist.

Medaliata olimpică cu argint în 2012 și fostă campioană de juniori la Wimbledon, s-a îndepărtat oficial de sport la vârsta de 28 de ani, după ce a fost afectată de probleme persistente de accidentare în ultimii ani, care i-au limitat sever timpul pe teren.

După o operație la încheietura mâinii în 2014, Robson a suferit pentru prima dată o intervenție chirurgicală la șold în 2018 și mai târziu a văzut că încercările de revenire au fost blocate, deoarece durerea continuă a dus la o altă procedură în decembrie 2019.

Ea a intrat din nou sub cuțit în ianuarie 2021, după ce s-a întors la antrenament abia luna precedentă, lăsându-și viitorul în tenis într-o îndoială reală.

Într-un interviu pentru BBC, lansat luni dimineață, Laura Robson a spus: „Am trecut prin toate posibilitățile de dezintoxicare și de operație. Am avut o altă operație la șold și, probabil, am făcut cel mai bun bloc de dezintoxicare din viața mea – am fost la toți cei mai buni specialiști și am avut niște oameni incredibili cu care lucram doar pentru a mă aduce înapoi pe teren. Mi se pare ciudat să spui cu voce tare, dar am terminat, sunt pensionară. Știu asta de ceva vreme din cauza a ceea ce mi-au spus medicii anul trecut, dar cred că mi-a luat atât de mult să-mi spun asta, de aceea mi-a luat atât de mult să o spun oficial”.

Citeste si:  Programul de mâine al româncelor la WTA Mutua Madrid

Robson a devenit una dintre marile noi speranțe ale sportului britanic după ce a câștigat titlul de juniori de la Wimbledon la doar 14 ani, în 2008.

De asemenea, ea a câștigat în mod memorabil argintul olimpic pe teren propriu la Londra 2012 alături de Andy Murray în proba de dublu mixt, pierzând în fața belarușilor Victoria Azarenka și Max Mirnyi în meciul pentru medalia de aur.