CONCACAF a modificat formatul preliminariilor Cupei Mondiale ediţia 2022

Confederaţia de fotbal din America de Nord, America Centrală şi Caraibe (CONCACAF) a anunţat luni modificarea formatului calificărilor din zona sa pentru Cupa Mondială ediţia 2022, lărgind faza finală la opt echipe, informează AFP.

Oprirea competiţiilor fotbalistice pe continent timp de patru luni a bulversat calendarul, obligând organizaţia cu sediul la New York să-l remodeleze, acest lucru incluzând şi preliminariile Mondialului care va avea loc în Qatar.

Potrivit noului format, cinci ţări, Mexic, Statele Unite, Costa Rica, Jamaica şi Honduras, şi-au asigurat participarea la această fază finală. Acestora li se vor alătura alte trei selecţionate, la capătul unei fraze preliminariile implicând în total 30 de naţiuni, repartizate în şase grupe de câte cinci echipe.

Citeste si:  Monaco il poate folosi pe Sidibe, nu si pe Jovetici

Fiecare echipă va juca o singură dată împotriva celor patru adversare din grupă, de două ori pe teren propriu şi de două ori în deplasare, în cursul ferestrelor meciurilor internaţionale din octombrie şi noiembrie 2020.

Câştigătoarele acestor şase grupe se vor înfrunta apoi în cadrul unor baraje cu meciuri tur-retur, calificative pentru faza finală, care va debuta în iunie 2021 şi se va încheia în martie 2022, cu opt luni înainta Cupei Mondiale.

Cele opt echipe care vor lua parte la faza finală se vor înfrunta într-un mini-campionat cu meciuri tur-retur, primele trei obţinând biletele pentru competiţia din Qatar, în timp ce ocupanta locului al patrulea va disputa un baraj intercontinental.
AGERPRES

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*