Coco Gauff a devenit numărul 1 mondial la dublu

Coco Gauff va deveni noul număr 1 mondial la dublu feminin atunci când clasamentul va fi publicat luni, după câștigarea titlului ei în weekend la Canadian Open alături de americanca Jessica Pegula.

Gauff va urca de pe locul șase pentru a o înlocui pe Elise Mertens din fruntea clasamentului, în urma victoriei, în fața lui Nicole Melichar-Martinez și Ellen Perez în finala turneului de încălzire de la US Open.

Tânăra în vârstă de 18 ani este a doua cea mai tânără jucătoare care a ajuns în fruntea clasamentului de dublu feminin, după Martina Hingis, în vârstă de 17 ani, când a reușit această performanță în 1998.

Citeste si:  Spaniolul Carlos Alcaraz, testat pozitiv la Covid-19, ratează faza finală a Cupei Davis

Gauff a spus că a deveni numărul 1 mondial la dublu a fost „destul de cool”, chiar dacă nu putea pretinde că a fost un vis din copilărie.

Gauff și Pegula, care au ajuns în finala la Openul Francez anul acesta, au confirmat vor face pereche pentru restul sezonului, acolo unde programul le permite.

Aceasta include și sfârșitul acestei luni la US Open, unde vor căuta să devină prima echipă americană care să câștige titlul feminin la dublu la Flushing Meadows de la Liezel Huber și Lisa Raymond în 2011.