Clubul kosovar KF Drita a pierdut la ”masa verde” finala turului de calificare din Liga Campionilor

Clubul kosovar KF Drita a pierdut la ”masa verde” finala turului de calificare în preliminariile Ligii Campionilor la fotbal, pe care nu a putut-o disputa din cauza a două cazuri de infectare cu coronavirus, restul jucătorilor fiind puşi în carantină, a anunţat, miercuri, UEFA, citată de AFP.

Meciul dintre KF Drita şi FC Linfield Belfast (Irlanda de Nord) trebuia să se joace marţi seara, la Nyon, pe stadionul aflat lângă sediul UEFA, dar, după depistarea unui al doilea caz pozitiv la Covid-19 în cadrul echipei kosovare, ”autorităţile elveţiene, în cooperare cu UEFA”, au decis să pună echipa Drita în carantină.

Conform protocolului UEFA adoptat în urmă cu o săptămână şi în ”circumstanţe urgente”, Comisia de Disciplină a forului european a decis că ”Drita nu a putut juca meciul şi l-a pierdut cu 0-3”. Linfield s-a calificat în faza următoare şi o va întâlni pe Legia Varşovia (Polonia) în primul tur preliminar al Ligii Campionilor (18 august).

Citeste si:  România se califică în FedCup. Begu câștigă meciul al treilea

Testele efectuate lotului echipei kosovare la sosirea în Elveţia, săptămâna trecută, au fost negative.

Un prim caz pozitiv a fost semnalat vineri, iar jucătorul a fost plasat în carantină, cu o zi înaintea meciului câştigat cu 2-1 de Drita în faţa formaţiei Inter Club Escaldes (Andorra). Sâmbătă, Linfield a învins-o pe Tre Fiori (San Marino) cu 2-0, ambele meciuri având loc la Nyon.

Potrivit protocolului UEFA, pentru a putea juca, o echipă are nevoie de 13 jucători apţi. Dacă o echipă nu dispune de 13 fotbalişti de pe lista A de jucători eligibili înaintată în prealabil UEFA, atunci forul continental ”poate autoriza reprogramarea meciului”. Dacă meciul nu poate fi reprogramat, echipa care nu poate alinia 13 fotbalişti ”va fi considerată responsabilă” şi va pierde meciul cu 0-3.
AGERPRES

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*