Ciclism: Şase noi cazuri de coronavirus legate de Turul Emiratelor Arabe Unite

Şase noi cazuri de coronavirus au fost confirmate de organizatorii Turului ciclist al Emiratelor Arabe Unite, toate fiind legate de cele două cazuri iniţiale, care au forţat oprirea cursei, săptămâna trecută, informează Reuters.

Majoritatea rutierilor, inclusiv cvadruplul câştigător al Turului Franţei, britanicul Chris Froome, au fost autorizaţi să părăsească hotelul lor din Abu Dhabi, la sfârşitul săptămânii, după ce 167 de teste efectuate s-au dovedit negative.

Unele echipe au rămas însă, în timp ce au fost efectuate alt teste, fiind detectate noi cazuri de infectare cu Covid-19.

Organizatorii competiţiei au dat publicităţii un comunicat în care precizează că Ministerul Sănătăţii şi Prevenţiei din Emirate (MoHAP) a anunţat detectarea a şase noi cazuri de coronavirus, fiind vorba de doi italieni, doi ruşi, un german şi un columbian. Toţi cei şase au legătură cu precedentele două cazuri asociate cu Turul Emiratelor Arabe Unite, conform comunicatului.

Ministerul a precizat, totodată, că cele şase persoane se află în prezent într-o stare stabilă şi primesc toate îngrijirile medicale de care au nevoie.

Conform autorităţilor sanitare de la Abu Dhabi, toate persoanele din cele două hoteluri plasate în carantină, care au avut contact direct cu sportivii şi echipele acestora, au fost examinate, iar cele ale căror teste s-au dovedit negative la coronavirus au fost autorizate să părăsească hotelurile.

Citeste si: 

În cursul zilei de marţi, directorul sportiv al echipei franceze Cofidis, care a fost plasată în carantină în hotelul său din Abu Dhabi, a ameninţat că va intra în greva foamei dacă echipa sa nu va fi autorizată să plece.

Roberto Damiani a declarat pentru Reuters că, în ciuda faptului că testele efectuate în cazul a circa 50 de oaspeţi, între care şi 18 ciclişti profesionişti, s-au dovedit negative, aceştia sunt reţinuţi în hotelul lor încă de joia trecută.

Biroul de presă al guvernului din Emiratele Arabe Unite nu a răspuns solicitării Reuters de a comenta situaţia celor rămaşi în carantină şi plângerile oaspeţilor din hotelul respectiv.

Printre persoanele cazate în cele două hoteluri din Abu Dhabi s-au numărat 140 de ciclişti profesionişti care au participat la Turul Emiratelor Arabe Unite, căruia i-au fost anulate ultimele două etape după anunţarea rezultatelor testelor.

Emiratele Arabe Unite, un hub regional de afaceri şi principalul punct de tranzit pentru pasagerii care călătoresc în China şi alte destinaţii din Asia, a raportat 21 de cazuri de coronavirus, însă niciunul mortal.

Alte state arabe din Golful au înregistrat cazuri de coronavirus, în cea mai mare parte la persoane care au vizitat Iranul.
AGERPRES

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*