Cele nouă ticuri sistematice ale lui Rafael Nadal pe teren

rafael nadal

Spaniolul are ritualuri pe care se bazează pentru a rămâne perfect concentrat în jocul său. Iată cele nouă ticuri importante:

Racheta în mâna stângă când intră pe teren

Rafael Nadal vine întotdeauna cu o rachetă în mâna stângă atunci când își face apariția pe teren. Este mai convenabil să salutați spectatorii.

Salturile în timpul extragerii

În timpul aruncării și recomandărilor arbitrului, Nadal nu rămâne niciodată liniștit. El trebuie să scadă presiunea sărind.

Sprintul după tragerea la sorți

De neratat. După ce a avut loc aruncarea și a aflat dacă a servit sau a primit la începutul jocului, Rafael Nadal încă sprintează la linia de bază.

Serviciul

Acesta este, fără îndoială, cel mai faimos ritual al său. Când este pe cale să servească, Taurul din Manacor trebuie să-și reajusteze pantalonii, tricoul, părul, toate în timp ce își sare mingea. Un metronom.

Sticlele

Când își schimbă părțile, spaniolul mănâncă și bea cu două sticle pe care le pune meticulos pe pământ până la cel mai apropiat milimetru.

Nu atinge niciodată liniile albe

Nu îl veți vedea niciodată pe Rafael Nadal atingând liniile dintre schimburi. Spaniolul are grijă să pășească peste ei și întotdeauna cu piciorul drept. În timpul schimbului, el lasă fericit această mică manie deoparte.

Curăță linia din fundul terenului

El aplică acest tic doar pe zgură și putem înțelege cu ușurință de ce. Mallorcanul curăță linia de serviciu. Chiar dacă este îngrijită și curată.

Își mușcă trofeele

Când ridică un trofeu, Nadal nu se poate abține să nu muște din el, spre deliciul fotografilor. Un ritual care a fost aplicat deja de 72 de ori de când a jucat pentru profesioniști.

 

 

 

1 trackback / pingback

  1. Învingător al lui Denis Shapovalov în cinci seturi, Rafael Nadal ajunge în semifinalele Australian Open

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*