Giro: Simon Yates depistat pozitiv la coronavirus

Ciclistul britanic Simon Yates (Mitchelton-Scott) nu va fi sâmbătă la startul etapei a opta a Giro-ului. A fost dat pozitiv la Covid-19 și devine primul ciclist obligat să se retragă într-un Grand Tour.

Britanicul Simon Yates a avut rezultate pozitive la Covid-19 și se retrage din Giro, a anunțat sâmbătă echipa sa Mitchelton-Scott înainte de începerea etapei a 8-a la Giovinazzo, în regiune din Puglia.

Câștigător al Vuelta 2018 și, mai recent, al ediției 2020 a Tirreno-Adriatico, Yates a fost unul dintre candidații la tricoul roz în Giro d’Italia. Cazul său este primul care i s-a întâmplat unui ciclist din Giro de la început. Dar, mai presus de toate, îl face primul ciclist forțat să se retragă într-un Grand Tour de la începutul pandemiei.
Britanicul în vârstă de 28 de ani a dezvoltat simptome ușoare vineri în orele următoare sosirii etapei a 7-a la Brindisi, a explicat echipa australiană. „Echipa medicală a comandat imediat un test rapid, care a arătat un rezultat pozitiv”, a spus Mitchelton-Scott. „Un al doilea test, RT-PCR, a fost apoi efectuat și a confirmat rezultatul pozitiv.”
Citeste si:  Michel este noul antrenor al lui Rayo

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*