Carlos Alcaraz a fost desemnat jucătorul cu cel mai mare progres în 2022

Spaniolul Carlos Alcaraz, numărul unu mondial, a fost desemnat de Asociaţia Tenismenilor Profesionişti (ATP) jucătorul cu cel mai mare progres în sezonul 2022, pe parcursul căruia a cucerit cinci titluri, unul dintre ele de Mare Şlem, la US Open, anunţă EFE.

Alcaraz a început anul pe locul 32 în clasamentul ATP şi l-a încheiat în fotoliul de lider, după ce a câştigat 57 dintre cele 70 de meciuri disputate, impunându-se de asemenea în turneele Masters 1.000 de la Miami şi Madrid, precum şi în competiţiile de categoria ATP 500 de la Rio de Janeiro şi Barcelona.

Tenismanul în vârstă de 19 ani, originar din Murcia, a primit voturile colegilor săi de profesie, exprimându-şi satisfacţia în declaraţiile acordate site-ului ATP: „Sunt foarte bucuros să primesc acest premiu şi vreau să mulţumesc tuturor colegilor mei care m-au votat drept jucătorul cu cel mai mare progres al anului”.

Citeste si:  Roland Garros 2022: Când va avea loc tragerea la sorți de simplu masculin și feminin?

„Pentru mine este o realizare incredibilă. Anul acesta a fost foarte bun, un vis, şi voi căuta să-l îmbunătăţesc în 2023”, a adăugat cel mai tânăr număr unu mondial din istoria ATP, de la crearea acestui clasament, în 1973.

Carlos Alcaraz, nominalizat pentru al doilea an consecutiv pentru acest premiu, s-a impus în faţa americanului Maxime Cressy (25 de ani), ocupantul locului 32 mondial, şi a altor doi tineri jucători, britanicul Jack Draper (20 ani, 42 ATP) şi danezul Rune Holger (19 ani, 11 ATP).
AGERPRES