Andy Murray primește un premiu umanitar pentru că a donat bani Ucrainei

Andy Murray a fost desemnat laureatul Premiului Umanitar Arthur Ashe 2022 ca recunoaștere pentru sprijinul său pentru eforturile umanitare din Ucraina, fostul număr 1 mondial strângând peste 630.000 de dolari pentru țara devastată de război.

Murray, de trei ori campion de Grand Slam, a declarat în martie că va dona toate premiile câștigate de la turneele din an pentru eforturile de ajutorare a copiilor afectați de războiul din Ucraina.

„Casele au fost bombardate și familiile au fost strămutate”, a spus Andy Murray într-un comunicat. „Copiii mici au fost afectați de acest lucru, cu mulți răniți și în unele cazuri murind. Nu eram sigur ce aș putea face pentru a ajuta. Am decis că de la Indian Wells încolo, voi dona premiul meu pentru restul sezonului răspunsului umanitar al UNICEF – totalul final a fost puțin peste 630.000 de dolari. Părea ceva care îmi va oferi o motivație suplimentară în acest an. M-am gândit că aș putea crește gradul de conștientizare și, sper, să-i implic și pe alții în ajutor”.

Citeste si:  Sunderland l-a adus pe Dick Advocaat pana la sfarsitul sezonului

Totalul individual al lui Murray este puțin mic de o donație comună de 700.000 de dolari făcută de ATP, WTA, ITF, precum și de cele patru turnee de Mare Șlem la începutul acestui an. Fostul nr. 1 Roger Federer a donat și el 500.000 de dolari.

Vorbind din Kropyvnytskyi, Ucraina, specialistul de programe UNICEF, Tatyana Fannouch, a spus că donația lui Murray înseamnă că ar putea oferi materiale și servicii medicale copiilor, inclusiv celor care au fugit din case pentru siguranță.