Azarenka spune că noua încredere de sine este rezultatul învingerii anxietății

Victoria Azarenka a spus că schimbarea mentalității și învingerea anxietății au pregătit calea pentru întoarcerea ei în semifinalele de la Australian Open, după o victorie dominantă în fața a favoritei trei,  Jessica Pegula, marți.

Campioana din 2012 și 2013 a fost la cel mai bun nivel agresiv pe Rod Laver Arena pentru a-și învinge adversara americană cu 6-4, 6-1 și a spus mai târziu că a avut de-a face cu frica de eșec în ultimele luni și problema a început să escaladeze la un moment dat.

„Eram în punctul în care nu găseam nimic cu ce să mă simt bine cu mine, nici măcar o frază. Am rupt câteva rachete după meciul meu de la Ostrava (în octombrie). A fost un moment dificil pentru mine”, a spus Azarenka, reporterilor.

„De atunci, am încercat să o iau mai simplu. Am început cu a nu încerca să fiu pozitivă, doar încercând să fiu neutr-, dar să nu devin negativă, acceptând anxietatea pe care o am. Acceptând frica pe care o am, lucrând peste ea, asta a fost o mișcare pas cu pas. Am tot încercat să fac un pas înainte, o altă provocare. Am învățat cum să încep să construiesc un proces care este pas cu pas în loc să trag concluzii în diferite situații… ceea ce este destul de greu de realizat. Dar sunt destul de fericită că procesul prin care trec mă face să mă simt încrezătoare în mine, fericită pentru mine și mă ajută să fiu mai deschisă, să fiu mai acceptabilă, să fiu plină de compasiune. „Compasiunea” a fost un cuvânt greu de înțeles pentru mine” a declarat Victoria Azarenka.

Citeste si:  Tânărul Magassa semnează la profesioniști pentru Monaco

Vika se confruntă cu campioana de la Wimbledon, Elena Rybakina, în lupta dintre ultimele patru, o luptă între ultimele două campioane de Grand Slam rămase la tragerea la sorți