Australian Open: În ciuda izolării a 47 de jucători, datele nu se vor schimba

australian open
Organizatorul Australian Open, Craig Tiley, a asigurat duminică că turneul de Grand Slam va începe așa cum a fost planificat luna viitoare, în timp ce a recunoscut că „nu este o situație bună” pentru cei 47 de jucători limitați la cameră de hotel.
„Am știut întotdeauna că va exista un risc semnificativ cu această pandemie, nu se poate ști niciodată”, a spus domnul Tiley la Channel Nine. „Dar Australian Open va merge conform planului și vom continua să facem tot posibilul pentru a ne asigura că jucătorii care nu se află într-o situație bună au o soluție oarecum acceptabilă.” El a spus că face tot posibilul pentru a se asigura că jucătorii în cauză au echipamente de antrenat în camera lor. Dar a recunoscut că le va fi greu să fie pregătiți pentru săptămâna testelor de pre-sezon care vor începe la Melbourne pe 31 ianuarie. Întrebat dacă cei 47 de jucători vor rata aceste evenimente, el a răspuns: „Nu au fost excluși”
„Este evident că în acest stadiu, ei nu vor avea nicio pregătire pe teren. Dar o vom rezolva, vom lucra cu fiecare dintre jucători pentru a vedea ce este mai bun „, a spus el. Turneul a fost zguduit sâmbătă când trei pasageri au fost dați pozitiv pentru Covid-19 pe două din cele 17 zboruri care transportau jucătorii și anturajul lor către Melbourne și Adelaide. O a patra persoană, un membru al echipajului TV din Los Angeles, a avut rezultate pozitive duminică. Niciun jucător nu este îngrijorat, dar unul dintre cazuri este Sylvain Bruneau, antrenorul Biancăi Andreescu, a 7-a jucătoare din lume. Toți cei de la bord sunt considerați cazuri de contact și, prin urmare, au fost plasați în carantină strictă timp de 14 zile. Prin urmare, cei 47 de jucători în cauză sunt privați de cele cinci ore de antrenament zilnic înainte de turneul care urmează să înceapă pe 8 februarie. Victoria Azarenka, Sloane Stephens, Kei Nishikori și Angelique Kerber ar fi printre cei afectați, ceea ce va avea un impact negativ asupra pregătirii lor.
Citeste si:  Cinci românce pe tabloul de calificare de la Australian Open

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*