Așa se pariază pe cursele de câini – ogari

Ați încercat vreodată să puneți pariuri pe cursele de câini? Pentru cineva ca mine, care jucase „de când se știa” numai pe fotbal, acest tip de pariu era unul exotic, iar pariorii care voiau să facă bani din așa ceva erau „excentrici”.

La un moment dat, datorită unui amic care obișnuia să joace pe curse de câini, am avut curiozitatea să văd „cu ce se mănâncă” astfel de pariuri. Am căutat informații destinate începătorilor și m-am lămurit că nu este chiar totul la voia întâmplării, așa cum credeam. Analiza unei curse este la fel de temeinică precum cea a unui meci de fotbal, având o parte bazată pe datele statistice și una pe informațiile de context.

În cazul în care vreți să ieșiți din rutină și să pariați pe unul dintre numeroasele evenimente de acest gen, vă fac un rezumat al cunoștințelor pe care le-am dobândit în timpul documentării. Pornesc de la avertizarea că, la cele mai multe curse, cotele câinilor sunt afișate cu numai câteva minute înainte de start. Până atunci, în dreptul fiecărui concurent sunt trecute două litere: SP, însemnând Starting Price. Poți paria pe câinele ales, doar că nu cunoști care este cota ca el să câștige cursa, sau să termine pe locul al doilea.

Trei factori importanți pentru analiză

Informațiile statistice se referă la rezultatele obținute de câine de-a lungul timpului. Ele trebuie analizate în funcție de trei factori de bază: lungimea pe care se aleargă, nivelul cursei, suprafața pe care se aleargă. Să le luăm pe rând.

În funcție de lungime, există:  curse de sprint – distanță de 300 de metri – 410 yards (curse tip ”S”); curse de distanță medie – distanță de 525 de metri – 620 yards (curse tip ”A”); curse de distanță lungă – distanță de 700 de metri – 1010 yards (curse tip ”D”). Unii câini sunt buni la viteză, iar alții au o rezistență mai bună. Un campion pe distanțe scurte nu este neapărat favorit și pe distanțe medie și lungă.

În funcție de nivel, avem: AA0, SS0 și DD0 – sunt curse strict pentru începători, ele fiind considerate curse ”deschise”; A0, S0, D0 – sunt curse ”semideschise”; S1, S2, S3 etc – sunt curse la care se poate participa doar pe bază de calificări și rezultate de la cursele precedente. Operatorii care au în ofertă curse de câini afișează ultimele 5 rezultate ale concurenților. Dacă nu te pricepi, consideri că un ogar care are 5 victorii la rând este în mare formă și ar trebui să câștige, însă nu e chiar așa. Dacă el câștigă o cursă, poate fi promovat într-o categorie superioară, unde aleargă contra unor adversari mai valoroși. Dacă FC Călărași ar promova după câteva victorii în Liga I, nu ar fi favorită nici măcar într-un meci cu FC Botoșani.

Citeste si:  Când merită să folosești funcția Cash Out la pariuri online

În funcție de suprafață, sunt: piste rapide – când cursa are loc pe o vreme călduroasă și o umiditate foarte redusă., de obicei vara sau iarna, pe temperaturi de sub 0 grade Celsius; piste ude – pot fi rapide în cazul ploilor trecătoare de vară sau lente, dacă sunt îmbibate cu apă; piste normale –condițiile ar trebui să fie egale pentru toți participanții, indiferent de stilul lor; piste lente – sunt îmbibate cu apă din cauza ploii sau zăpezii, favorizând alergătorii de anduranță.

Așadar, înainte să pariați, raportați „palmaresul” câinelui la acești trei factori, cunoscuți cu ceva timp înainte să înceapă cursa. Este la fel de important să știm dacă ogarul revine după o perioadă mai lungă în circuit, această absență putând indica probleme medicale. Acest detaliu se înrudește cu informațiile de context, disponibile cu puține secunde înainte de start. Cele mai relevante sunt:

Culoarul pe care aleargă câinele: s-a constatat că ogarii care sunt pe primul culoar au șanse mai mari de a câștiga, în comparație cu cei de pe ultimele culoare.

Greutatea câinelui: câinii care sunt mai ușori au probleme pe suprafețele umede și în viraje, când pot fi  dați la o parte de concurenții mai solizi.

Starea câinelui: este important să pariați pe cursele pe care le puteți vedea. În mod obișnuit, la începutul transmisiei, sunt difuzate imagini cu câinii care așteaptă startul. Cei „vioi” au șanse mai mari să alerge mai bine, în comparație cu cei care stau nemișcați.

A paria pe curse de câini este o adevărată provocare, mai ales pentru începători. Și aici sunt mai multe tipuri de pariuri: simple și multiple. Se poate juca pe câștigători, pe primii doi (în ordine – Forecast sau aleator – Reverse Forecast) sau pe primii trei (în ordine exactă – Tricast sau aleator – Reverse Tricast). Eu spun că este o experiență pe care trebuie să o încercați.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*