Vlad Marinescu, noul preşedinte al Federaţiei Internaţionale Esport

Americanul de origine română Vlad Marinescu a fost numit în funcţia de preşedinte al Federaţiei Internaţionale Esport (IESF), după demisia lui Colin Webster, potrivit portalului Inside the Games.

IESF a precizat că Webster a ales să se retragă din cauza faptului că pandemia de coronavirus a făcut dificil pentru el să îşi îndeplinească atribuţiile din Africa de Sud.

Marinescu a fost vicepreşedintele organizaţiei, rol care va fi îndeplinit acum de şeicul Sultan Bin Khalifa Bin Sultan Al Nahayan.

Schimbările au fost propuse de Webster şi au fost ratificate în unanimitate de conducerea IESF.

Webster va rămâne în consiliul de conducere al instanţei, iar Marinescu şi Sultan Bin Khalifa Bin Sultan Al Nahayan îşi vor păstra poziţiile până la următoarea Adunare Generală ordinară.

„Îi suntem foarte îndatoraţi preşedintelui Webster. Viaţa sa a fost dedicată serviciului public. Suntem norocoşi că am reuşit să îl convingem să rămână în board pentru a continua să ne ofere sfaturile sale înţelepte. Fundaţia solidă a IESF este construită de Colin, care a fost esenţial în conducerea şi dezvoltarea IESF ca federaţie globală a esportului”, a afirmat Marinescu.

Citeste si:  Șeicul Qatar-ului va fi prezent pe Parc de Princes, la meciul parizienilor contra Real Madrid

Fondată în 2008, IESF este cea mai veche organizaţie care se ocupă de destinele sportului electronic, având peste 60 de naţiuni afiliate.

Vlad Marinescu este şi preşedintele Federaţiei de eSport a Statelor Unite şi îndeplineşte şi funcţia de director media şi marketing la Federaţia Internaţională de Judo.

Vlad Marinescu, fiul preşedintelui Federaţiei Române de Arte Marţiale, Florentin Marinescu, a fost cooptat în conducerea IESF în aprilie 2019, iar în decembrie a fost ales vicepreşedinte.

Vlad Marinescu a fost şi director general al SportAccord şi pentru o perioadă preşedintele platformei RSportz.
AGERPRES

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*