Argentinianul Sergio Aguero şi-a anunţat retragerea

sergio aguero

Atacantul argentinian Sergio Aguero, care evolua la echipa spaniolă de fotbal FC Barcelona, şi-a anunţat, miercuri, retragerea din cariera de jucător profesionist ca urmare a unor probleme cardiace descoperite în urmă cu o lună.

În lacrimi şi cu vocea tremurândă, Aguero a anunţat finalul carierei sale într-o conferinţă de presă pe Camp Nou.

„Această conferinţă a fost convocată pentru a vă anunţa că am decis să încetez fotbalul profesionist”, a spus „Kun” Aguero.

„Corpul medical mi-a spus că cea mai bună decizie de luat este să-mi închei cariera de jucător”, a adăugat jucătorul de 33 de ani.

”Sunt foarte mândru de cariera mea, a fost un vis înfăptuit. Am vrut doar să fiu un fotbalist profesionist, nu mă gândeam că voi ajunge să joc în Europa”, a mărturisit Aguero, care a precizat că decizia de a pune capăt carierei a luat-o în urmă cu circa zece zile.

Aguero, care a sosit în vară la FC Barcelona, după despărţirea de echipa engleză Manchester City, a disputat doar cinci meciuri în tricoul „blaugrana”. El a marcat singurul său gol pentru Barca în ultimul derby cu Real Madrid, pe Camp Nou.

Citeste si:  Antrenorul Steve Cooper, demis de pe banca tehnică a echipei Nottingham Forest

Atacantul argentinian a acuzat dureri în zona toracică, în cursul partidei dintre Barcelona şi Alaves (1-1), disputată pe 30 octombrie. În urma controalelor medicale la care a fost supus ulterior, Aguero a fost informat că problemele sale cardiace ar putea fi incompatibile cu practicarea sportului profesionist, după cum au anunţat ziarele catalane la momentul respectiv.

Pe 1 noiembrie, Barcelona a dat publicităţii un comunicat în care anunţa că fotbalistul sud-american va fi indisponibil timp de trei luni, perioadă în care va fi evaluată „eficacitatea tratamentului pentru a decide procesul de recuperare”.

În vârstă de 33 ani, Sergio Aguero este cel mai bun marcator din istoria clubului Manchester City, la care a evoluat timp de un deceniu (2011-2021), reuşind să înscrie 260 de goluri în 390 de meciuri. El a îmbrăcat de 101 ori tricoul selecţionatei Argentinei, pentru care a marcat 41 de goluri.
AGERPRES