Andy Murray donează Ucrainei toate câştigurile sale la turneele din acest an

Tenismanul britanic Andy Murray, fostul lider al clasamentului ATP, a anunţat că va dona Ucrainei, prin intermediul UNICEF, toate câştigurile pe care le va obţine la turneele la care va participa până la sfârşitul anului 2022, informează AFP, potrivit Agerpres.

„Voi dona câştigurile mele în bani pentru restul anului”, a scris Murray, jucător cu trei titluri de Mare Şlem în palmares. „Însă oricine din Marea Britanie poate susţine răspunsul umanitar al UNICEF, răspunzând apelului nostru pentru donaţii”, a adăugat scoţianul.

Înaltul Comisar pentru Refugiaţi a identificat marţi peste două milioane de refugiaţi care au părăsit Ucraina de la debutul invaziei armatei ruse. Sute de mii dintre aceştia sunt copii, conform UNICEF.

„Peste 7,5 milioane de copii sunt expuşi riscului din cauza escaladării conflictului din Ucraina, motiv pentru care lucrez cu @UNICEF.uk pentru a ajuta la furnizarea de asistenţă medicală de urgenţă şi truse de dezvoltare pentru copilăria timpurile”, a adăugat Murray (34 ani), aflat în prezent pe locul 88 mondial.

Citeste si:  Rami absenteaza cel putin trei saptamani

„Este esenţial ca educaţia să continue, aşa că UNICEF depune eforturi pentru a permite copiilor strămutaţi să aibă acces la educaţie şi pentru a sprijini reabilitarea şcolilor avariate, precum şi înlocuirea echipamentelor şi mobilierului acestora”, a mai scris tenismanul.

Andy Murray l-a ales recent ca antrenor pe Ivan Lendl, fosta glorie a tenisului ceh, care are în palmares opt titluri de Mare Şlem. Aceasta va fi a treia colaborare dintre cei doi, după ce Lendl l-a ajutat anterior pe Murray să câştige cele trei titluri majore, înainte ca britanicul să se confrunte cu probleme serioase la şold, care i-au pus în pericol cariera.