De patru ori campioană de Grand Slam „într-un confort mult mai bun decât a fost anul trecut”

Naomi Osaka este „încântată să revină și să concureze” din nou după câteva luni dificile, potrivit fostului număr 1 mondial Lindsay Davenport.

Osaka, de patru ori campioană de Grand Slam, părea pregătită să domine tenisul în 2021, după ce a urmat titlului US Open din 2020 câștigarea Australian Open la începutul anului trecut.

Cu toate acestea, sezonul ei s-a poticnit la Openul Francez după ce s-a retras din turneu, invocând probleme de sănătate mintală, anunțul venind în urma deciziei ei de a nu face conferințe de presă obligatorii.

Ea a sărit apoi de Wimbledon înainte de a se întoarce la Jocurile Olimpice de la Tokyo, dar a hotărât încheierea timpurie a sezonului, după ce a suferit o eliminare  în turul al treilea de la US Open.

Osaka și-a început sezonul 2022 cu o calificare în semifinala Melbourne Summer Set, în timp ce a picat în runda a treia a Australian Open. Ea va reveni la acțiune la Indian Wells, unde își va face prima apariție din 2018, Lindsay  Davenport este mulțumită că tânăra de 24 de ani este într-o dispoziție optimă. „Am auzit că se află într-un loc minunat, un spațiu mult mai bun decât anul trecut și că este încântată să se întoarcă și să concureze”, a declarat americanca pentru Reuters.

Citeste si:  Alison Riske, adversara Mihaelei Buzărnescu în primul tur la Jocurile Olimpice

Davenport a adăugat: „Este un lucru foarte greu de început, iar Osaka va trebui să fie gata de plecare. „Cred că a fost puțin dezamăgită de felul în care a mers Australia și că este destul de motivată, dar va fi nevoie de multă muncă.”