Andrea Petkovic își ia adio de la lumea tenisului profesionist, după ieșirea de la US Open

Andrea Petkovic a fost vizibil emoţionată marţi, când a spus adio tenisului după eşecul suferit în faţa campioanei olimpice en titre, elveţianca Belinda Bencic (2-6, 6-4, 4-6), în primul tur al turneului US Open, scrie Reuters.

Petkovic, în vârstă de 34 de ani, care şi-a anunţat duminică decizia de retragere, a cucerit şapte titluri WTA la simplu pe parcursul carierei sale, atingând cea mai înaltă poziţie în clasamentul mondial în 2011 (locul 9).

„Iubesc în continuare tenisul şi încă mai am o cantitate enormă de pasiune pentru acest sport. Însă corpul nu-mi mai permite să joc tenis în modul în care doresc să-l joc, să mă antrenez aşa cum vreau să mă antrenez, pentru a putea disputa un sezon complet”, a declarat Petkovic.

Citeste si:  Matteo Berrettini se retrage de la ATP Miami Open

„În ultimele patru săptămâni am jucat cu analgezice şi antiinflamatoare. Asta a fost doar o parte din ceea ce m-a făcut să decid să nu mai continui, nu lipsa de pasiune sau dorinţa de a juca. Deci, cred că asta a fost partea cea mai tristă, într-un fel”, a adăugat ea.

Andrea Petkovic, care ocupă în prezent locul 104 WTA, a fost semifinalistă a Roland Garros în 2014, atingând totodată sferturile de finală la Australian Open şi US Open în 2011.
AGERPRES