Andrea Petkovic își ia adio de la lumea tenisului profesionist, după ieșirea de la US Open

Andrea Petkovic își ia adio de la lumea tenisului profesionist, după ieșirea de la US Open

Andrea Petkovic a fost vizibil emoţionată marţi, când a spus adio tenisului după eşecul suferit în faţa campioanei olimpice en titre, elveţianca Belinda Bencic (2-6, 6-4, 4-6), în primul tur al turneului US Open, scrie Reuters.

Petkovic, în vârstă de 34 de ani, care şi-a anunţat duminică decizia de retragere, a cucerit şapte titluri WTA la simplu pe parcursul carierei sale, atingând cea mai înaltă poziţie în clasamentul mondial în 2011 (locul 9).

„Iubesc în continuare tenisul şi încă mai am o cantitate enormă de pasiune pentru acest sport. Însă corpul nu-mi mai permite să joc tenis în modul în care doresc să-l joc, să mă antrenez aşa cum vreau să mă antrenez, pentru a putea disputa un sezon complet”, a declarat Petkovic.

Citeste si:  Gabriela Ruse şi Marta Kostiuk s-au oprit în semifinalele probei feminine de dublu la Australian Open

„În ultimele patru săptămâni am jucat cu analgezice şi antiinflamatoare. Asta a fost doar o parte din ceea ce m-a făcut să decid să nu mai continui, nu lipsa de pasiune sau dorinţa de a juca. Deci, cred că asta a fost partea cea mai tristă, într-un fel”, a adăugat ea.

Andrea Petkovic, care ocupă în prezent locul 104 WTA, a fost semifinalistă a Roland Garros în 2014, atingând totodată sferturile de finală la Australian Open şi US Open în 2011.
AGERPRES

Sari la bara de unelte