Alpine a prezentat noul monopost A522

Echipa franceză de Formula 1 Alpine şi-a prezentat, luni la Paris, noul monopost „A522”, în culorile bleu şi roz, pe care îl vor pilota spaniolul Fernando Alonso şi francezul Esteban Ocon în acest sezon al Formulei 1.

„Viaţa este în roz”, a afirmat preşedintele director-general al Renault, Luca de Meo, în momentul prezentării la Tokyo a noului model F1 Alpine, care va avea şi nuanţe de roz, culoarea noului său sponsor BWT, grupul austriac de tratare a apelor.

Fost partener de lungă durată a echipei Force India şi apoi al Racing Point (devenit Aston Martin), BWT s-a alăturat Alpine, la fel ca fostul director general de la Aston Martin, americanul Otmar Szafnauer, care a devenit noul director al echipei Alpine.

Citeste si:  Toate jocurile de tenis programate joi în Australia sunt anulate

Alpine A522 va efectua primele sale tururi de pistă la Barcelona, marţi, în cadrul unui test privat de promovare. Apoi, de miercuri până vineri vor urma pe circuitul din Barcelona primele trei zile de teste oficiale dinaintea sezonului competiţional, înaintea altor trei zile programate în Bahrain, unde pe 20 martie va avea loc primul Mare Premiu al noului sezon din Campionatul Mondial de Formula 1.

Alpine este a noua din cele 10 echipe care îşi prezintă versiunea 2022 a monoposturilor, cu o aerodinamicitate total revizuită. În acest sezon, Formula 1 a introdus un nou regulament menit să permită monoposturilor să se depăşească mai uşor, promiţând mai mult spectacol.
AGERPRES