Anastasia Pavlyuchenkova accidentată pentru Miami și Indian Wells

Campioana olimpică de la Tokyo la dublu mixt spune că nu este mulțumită de kinetoterapeuții ei pentru că „nu au luat problema în serios”.

Jucătoarea rusă de tenis Anastasia Pavlyuchenkova a declarat că pentru prima dată în carieră a fost forțată să ia o pauză lungă din tenis din cauza unei accidentări.

Numărul 14 mondial va fi exclus din Tour pentru cel puțin 10 săptămâni din cauza unei accidentări la genunchi. Vorbind pentru Sport Express, Pavlyuchenkova a spus că în patru dintre aceste săptămâni a fost sfătuită să nu joace tenis pentru a-și ajuta recuperarea. Tânăra de 30 de ani a fost tulburată de probleme cu genunchiul din ultimele luni, dar a continuat să joace sub îndrumarea unui kinetoterapeut.

„Aceasta este o boală profesională a jucătorilor de tenis”, a spus Pavlyuchenkova. „Din cauza goanei de clasament, toate turneele ni se par importante pentru noi (jucători), este greu să ne oprim și să luăm o pauză”.

Citeste si:  Marcelo Bielsa pleacă de la Lazio după două zile

„De un an și jumătate mă deranjează genunchiul. M-am jucat cu durerea și am băut constant analgezice.” „Aceasta nu este o destăinuire, dar nu sunt pe deplin mulțumită de munca fizioterapeuților mei, care au călătorit cu mine la turnee. Nu au luat problema în serios. A fost nevoie de mult timp să mă forțez să fac un RMN și să procesez rezultatele acestuia.”

Ca urmare a accidentării sale, Pavlyuchenkova va rata turneele cheie din Miami și Indian Wells, deoarece își propune să revină în perioada aprilie-mai, deși data exactă a revenirii ei va fi decisă pe baza rezultatelor unei evaluări medicale.

„Sper că în patru săptămâni mă voi întoarce pe teren și voi putea juca”, a subliniat ea. „Voi mai face un RMN șase săptămâni mai târziu. Sper că va prezenta îmbunătățiri semnificative și, într-o altă lună, voi putea să mă întorc în turneu”.