F1: Alpine confirmă vânzarea a 24% din capitalul său pentru suma de 200 de milioane de euro

Alpine Racing a confirmat luni achiziția unui pachet de 24% din capitalul său de către un grup de investitori, pentru 200 de milioane de euro.

Investiția de 200 de milioane de euro în capitalul Alpine Racing de către Otro Capital a fost finalizată, iar grupul de investitori, care include mai mulți sportivi de nivel înalt precum Patrick Mahomes, fundașul Kansas City Chiefs, sau jucătorul de golf Rory McIlroy, este găsit la 24% în capitalul echipei franceze.

Această investiție urmărește, potrivit comunicatului de presă publicat luni dimineață, „să sprijine strategia de creștere a Alpine și ambițiile sale sportive în Formula 1”.

Citeste si:  Ciclism: Stefan Kung a câştigat Turul Valenciei

„Tranzacția o evaluează pe Alpine Racing Ltd la aproximativ 900 de milioane de dolari (aproximativ 824 de milioane de euro) în urma acestei investiții, care îi va permite Alpine să-și dezvolte imaginea în Formula 1 la scară globală și în domenii precum media, sponsorizarea, biletele, ospitalitate, managementul drepturilor comerciale, licențiere și merchandising”, a continuat comunicatul de presă.