Alexandr Dolgopolov spune că autoritățile de tenis ar trebui să interzică jucătorii ruși

Fostul tenismen ucrainean Alexandr Dolgopolov spune că autoritățile de tenis sunt „prea pasive” și ar trebui să interzică jucătorii din Rusia cât timp va exista război în Ucraina.

Jucătorul de 33 de ani a declarat pentru BBC Sport că decizia de a le permite jucătorilor ruși, precum numărul unu mondial masculin, Daniil Medvedev, să continue să joace ca neutri și să-și scoată steagul „nu schimbă nimic”.

„Lăsându-i să joace doar spunând câteva cuvinte că sunt împotriva războiului, nu cred că este suficient”, a spus Dolgopolov.

Fostul număr 13 mondial, Dolgopolov s-a întors la Kiev pentru a se alătura unității de apărare teritorială a Ucrainei și a avut recent pregătire militară pentru a învăța cum să folosească armele.

Citeste si:  Sorana Cîrstea se califică în turul secund de la Australian Open

Rusia și Belarus au fost suspendate de la competițiile internaționale pe echipe de tenis în urma invadării Ucrainei de către Rusia.

Însă Federația Internațională de Tenis (ITF), precum și turneele ATP și WTA au permis jucătorilor din ambele țări să continue să concureze ca jucători neutri, „în acest moment”.

„Îi cunosc personal pe toți acești băieți. Am jucat chiar și cu Daniil, sunt băieți drăguți, dar fără supărare pentru ei – cred că Rusia ar trebui blocată de la orice participant la orice sport, în orice cultură”, a spus el. „Cred că fiecare rus este responsabil pentru guvernul și președintele lor”.