WTA vizează o nouă înțelegere pe mai mulți ani pentru un Premier dacă acordul cu China eșuează

WTA afirmă că nu este dispusă să-și compromită principiile cu privire la posibilitatea de a găzdui turnee în China anul viitor, pe fondul incertitudinii cu privire la viitorul evenimentului de final de sezon.

Steve Simon, care este directorul general al turneului feminin, spune că speră că poate fi găsită o înțelegere, anul trecut, WTA a suspendat turneele din China din cauza preocupărilor legate de siguranța fostei jucătoare Peng Shuai, care a acuzat un fost oficial guvernamental că a agresat-o sexual.

„Am luat o poziție puternică și suntem în spatele acestei poziții și nu ne vom compromite principiile”, a spus Simon în timpul unui interviu pentru The New York Times. „În mod clar, când am făcut-o, am înțeles cu ochii larg deschiși ce ar putea însemna.” „Suntem încă în același loc. Dacă ei vin cu altceva la care ar trebui să ne uităm, bineînțeles că suntem deschiși. Dar nu am văzut-o până acum. Sper că vom găsi o soluție. Acesta este scopul, găsirea rezoluției potrivite. Care este adevarul? Atunci putem merge mai departe” a adăugat el.

Citeste si:  Ruse, Paar, Copil și Bogdan au intrat în turul secund de calificări la Australian Open

Deși WTA este optimistă cu privire la revenirea la Shenzhen în 2023, există și planuri de rezervă în lucru. Simon a confirmat că nu mai este fezabil ca Finala WTA să se desfășoare într-o locație pentru doar un an. Deci, este probabil ca turneul să aibă loc într-un oraș timp de doi sau mai mulți ani la rând dacă nu se întoarce în China în sezonul viitor.