Wimbledon: Djokovic ar dori ca „meciurile de pe terenul central să înceapă mai devreme”

Numărul trei mondial, calificat în sferturi, regretă că meciurile încep atât de târziu pe legendarul Center Court.

Chiar dacă a renunțat la un set, al doilea al turneului său, campionul locului și-a asigurat ce era esențial în fața olandezului Tim van Rijthoven (locul 104 mondial) 6-2, 4-6, 6-1, 6-2, și a reușit să termine înainte de ora 23:00. „Este un adversar foarte puternic. Nu l-am confruntat niciodată, este nou pe circuit, a câștigat primul său turneu ATP luna trecută acasă (la ‘s-Hertogenbosch). Este foarte puternic pe iarbă. Mi-a luat puțin timp să mă adaptez cu jocul lui. Am știut când am ajuns pe teren că va fi un meci dificil. A fost o luptă foarte bună, mai ales în primele două seturi, dar per total cred că am jucat foarte bine, foarte solid de la linia de bază. Am intrat în ritmul lui de servire, am început să-l citesc mai bine în seturile al treilea și al patrulea. Sunt foarte mulțumit de felul în care am terminat jocul.”

Câștigătorul de șase ori și-a început meciul sub soarele în scădere în jurul orei 20.00 și l-a terminat cu un acoperiș deasupra capului pentru că noaptea se lăsase deasupra Londrei: „Nu văd de ce nu am începe mai devreme, mai ales acum că există interviuri pe teren, ceea ce nu era cazul în urmă cu câțiva ani. Dacă ești programat ultimul pe terenul central, ai șanse mari să termini meciul sub acoperiș, ceea ce schimbă condițiile, stilul de joc, felul în care te miști pe teren. E mai alunecos. Desigur, astăzi a fost o ocazie specială (Centenarul Curții Centrale). Cred că a fost necesar să sărbătorim 100 de ani la CenterCourt. Am fost foarte fericit să fac parte din el. Dar din moment ce sunt schimbări anul acesta pe care nu credeam că le vom vedea niciodată la Wimbledon, de ce să nu mutam meciurile cu jumătate de oră mai devreme? Cred că ar fi foarte util să terminăm jocurile fără a folosi acoperișul”.

Citeste si:  Kevin Kampl va absenta urmatoarele doua luni

Triplul titular are dreptul de a-l găsi în sferturi pe Jannik Sinner, care a învins duminica aceasta pe Alcaraz. „Știm cu toții că este foarte talentat. L-am văzut jucând pe multe suprafețe diferite în ultimii ani. S-a maturizat mult. El este foarte încrezător. Are deja experiență, chiar dacă este încă tânăr, pentru că a făcut meciuri grozave, a jucat în top 10. Are toate loviturile în joc: serviciu, retur, forehand, revers. El pune constant presiune asupra adversarilor săi. Și eu mă văd puțin în jocul lui, de la linia de bază, mai ales cu reversul plat”.