Wildcard pentru Tsonga și Simon la Roland Garros 2022

Jucătorii francezi veterani Jo-Wilfried Tsonga și Gilles Simon au primit wildcards pentru a juca pe tabloul principal de la Roland Garros.

Fost vicecampion la Australian Open, Tsonga a anunțat la începutul acestui sezon că se va retrage după evenimentul de Grand Slam pe zgură care începe la Roland Garros pe 22 mai.

Simon a spus că se retrage la sfârșitul sezonului după 20 de ani de tenis profesionist.

Tsonga și Simon au amândoi 37 de ani și au ajutat Franța să câștige Cupa Davis în 2017.

”Am vrut ca ei să trăiască finalul carierei lor la Roland Garros pe tabloul principal, în fața fanilor lor”, a spus directorul turneului, Amelie Mauresmo. „Și, de asemenea, să le mulțumesc pentru ceea ce au făcut de-a lungul carierei lor”.

Citeste si:  Încep retragerile pe bandă pentru Ashleigh Barty, de la Qatar Open prima dată

Cele 12 intrări wildcard pentru tabloul principal anunțate marți au fost alocate jucătorilor francezi.

Pe lângă Tsonga și Simon, federația franceză de tenis a anunțat că Lucas Pouille, Corentin Moutet, Manuel Guinard și Gregoire Barrere au fost invitați să joace la Roland Garros.

La tragerea la sorți feminină, wildcard-urile au fost acordate lui Tessah Andrianjafitrimo, Fiona Ferro, Elsa Jacquemot, Leolia Jeanjean, Chloe Paquet și Harmony Tan.

Luni, Katie Volynets și Michael Mmoh au câștigat înscrierile wildcard ale Asociației de Tenis din SUA. USTA și Federația Franceză de Tenis își oferă reciproc invitații wildcard pentru evenimentele de Grand Slam ale celuilalt. Federația franceză are un acord similar cu Tennis Australia. Cele două intrări wildcard acordate jucătorilor australieni nu au fost încă anunțate.