Vrei să te menții mereu în formă? Vezi ce echipamente de fitness poți avea acasă

Vrei să te menții în formă, însă programul încărcat nu îți permite să mergi la o sală de antrenamente, sau să faci sport în aer liber? Am pregătit pentru tine o listă cu cele mai utile echipamente de fitness, simplu de montat într-un spațiu al casei. Vezi care sunt acestea și descoperă informații utile, privind utilizarea lor:

Beneficiile antrenamentului la domiciliu

Potrivit unui studiu, persoanele care fac antrenamente la domiciliu economisesc în medie 20 minute pe zi, comparativ cu cele care se deplasează la o sală. Alegând această variantă de a face sport, poți utiliza timpul economisit pentru a-ți îmbunătăți productivitatea în alte domenii ale vieții tale.

Antrenamentul la domiciliu îți permite, de asemenea, să fii flexibil. Te poți antrena oricând dorești, fără a fi nevoie să te conformezi programului unei săli de sport. Acest lucru este ideal, mai ales dacă ai un program încărcat la birou, sau obligații ce țin de bunăstarea propriei tale familii.

Pe lângă aceste beneficii, antrenamentul la domiciliu poate aduce și economii financiare pe termen lung. Deși echipamentele de fitness pot necesita o investiție inițială, nu vei mai suporta costuri suplimentare, asociate achitării taxei de membru, taxei de parcare sau cheltuielilor cu deplasarea către sala de sport.

Topul echipamentelor fitness necesare pentru acasă

Iată care sunt cele mai populare soluții pentru amenajarea unei săli de antrenamente acasă:

Banda de alergare – îți permite să alergi sau să mergi în ritm alert pentru a atinge distanțe mari, fără a părăsi perimetrul casei. Este o opțiune excelentă pentru antrenamentul cardiovascular și generează arderi calorice foarte bune.

Bicicleta eliptică – permite antrenarea întregului corp, implicând simultan membrele superioare, spatele, abromenul, umerii și membrele inferioare. Este potrivită pentru persoanele care doresc să își îmbunătățească rezistența cardiovasculară și să lucreze la tonifierea musculară.

Bara de tracțiuni – echipament pentru antrenamentele de forță ce au ca scop dezvoltarea unor grupe variate de mușchi: umerii, brațele, trapezul. Reprezintă o soluție ideală pentru amenajarea unui spațiu de antrenamente într-o suprafață de doar câțiva metri pătrați.

Banca pentru piept – aparat de forță pentru exerciții la piept, exerciții de umeri, exerciții de brate sau pentru exerciții pentru stimularea mușchilor abdominali. Produs compatibil cu o mulțime de greutăți individuale: gantere, discuri de forță sau haltere. Alege o bancă de exerciții cu spătar reglabil pe diferite unghiuri, astfel încât să incluzi în rutina de antrenamente un număr variat de exerciții.

Citeste si:  Djokovici ar vrea, dar nu stie daca poate sa revina!

Covorașul de yoga – soluție esențială pentru realizarea sesiunilor de stretching și yoga. De asemenea, poate fi utilizat și pentru sesiuni de abdomene, flotări sau planking. Datorită materialului aderent și moale, asigură niveluri optime de confort și stabilitate pe sol.

Cum să utilizezi corect aceste echipamente fitness

Asigură-te că citești și urmezi instrucțiunile de utilizare ce însoțesc echipamentele comandate. Observă cu atenție imaginile sau videoclipurile disponibile online, pentru a înțelege mai bine cum trebuie utilizate. De asemenea, este important să înțelegi cum te pot ajuta funcțiile acestora, pentru îndeplinirea obiectivelor tale.

De exemplu, banca pentru piept poate dispune de un sistem pentru ajustarea unghiului spătarului, comparativ cu solul, pentru niveluri ale intensității variate. De asemenea, banda de alergat poate avea o funcție de reglare a gradului de înclinare, factor determinant pentru implicarea în efort a mai multe grupe musculare.

Pentru rezultate optime, este esențial să ai un program de antrenamente echilibrat, care să includă atât exerciții de forță, cât și exerciții cardio. Echipamentele fitness pot fi utilizate pentru a lucra diferite grupe musculare și pentru a oferi un antrenament complet. Evită pe cât de mult posibil suprasolicitarea organismului.

Stabilirea unei rutine constante este esențială pentru a obține cele mai bune rezultate, în urma antrenamentelor fizice acasă. Este recomandat să alegi o anumită oră din zi pentru mișcare și să stabilești o durată specifică pentru fiecare sesiune. Un program variat menține un nivel ridicat al motivației și previne instalarea plictiselii.

Vrei să te menții în formă, însă fără a alege varianta unui abonament la sală? Ai aflat din acest articol ce echipamente fitness pot fi comandate online, dar și care sunt cele mai importante recomandări, privind utilizarea corectă a acestora. Descoperă acum oferta online și alege apoi cele mai bune soluții de antrenament pentru tine!