Viza lui Novak Djokovic a fost anulată pentru a doua oară de guvernul australian

Lui Novak Djokovic i s-a anulat pentru a doua oară viza pentru Australia.

Numărul unu mondial a așteptat de când un judecător a anulat luni decizia inițială pentru a afla dacă ministrul Imigrării, Alex Hawke, își va folosi puterile pentru a repune pedeapsa.

Și, vineri, chiar înainte de ora 18:00, ora Australiei , Hawke a lansat o declarație în care spunea că a decis să-l trimită acasă pe Djokovic „din motive de sănătate și ordine”.

Hawke a spus: „Astăzi mi-am exercitat puterea în temeiul secțiunii 133C(3) din Legea privind migrația de a anula viza deținută de domnul Novak Djokovic din motive de sănătate și bună ordine, pe motiv că era în interesul public să fac acest lucru. Această decizie a urmat ordinele Curții Federale de Circuit și Familie din 10 ianuarie 2022, anulând o decizie de anulare prealabilă din motive de echitate procedurală. În luarea acestei decizii, am luat în considerare cu atenție informațiile furnizate de Departamentul Afacerilor Interne, Forța de Frontieră Australiană și dl Djokovic. Guvernul Morrison este ferm angajat să protejeze granițele Australiei, în special în legătură cu pandemia de Covid-19.”

Citeste si:  Boitan, Pavel și Mădăraș, semifinaliști în proba de dublu la Concord Iași Open