USTA răspunde după acuzațiile că nu au vrut să-l ajute pe Novak Djokovic

Asociația de tenis din Statele Unite (USTA) a declarat într-o declarație adresată Tennis Majors că nu ar fi putut solicita o scutire pentru Novak Djokovic, chiar dacă ar fi vrut. Joi, a fost confirmat oficial că Djokovic a ieșit din US Open în acest an.

Djokovic nu a luat vaccinul și de aceea nu poate intra în Statele Unite. După ce Djokovic s-a retras de la US Open, americanul Tennys Sandgren a criticat USTA, susținând într-un interviu pentru L’Equipe că „nici măcar nu au încercat să-l ajute pe Djokovic”.

Tenis Majors a contactat USTA, care a oferit o explicație. „USTA a fost în contact regulat cu mai multe departamente din cadrul Guvernului Federal al Statelor Unite, inclusiv Departamentul pentru Securitate Internă, Vamă și Controlul Frontierei și Departamentul de Stat”, se arată în comunicat.

Citeste si:  Formula 1: Hamilton, cel mai rapid în a doua sesiune de antrenamente libere pentru MP al Canadei

„În toate cazurile, am fost informați că guvernul SUA nu mai ia în considerare cererile terților pentru scutiri de interes național. Numai NIE-urile trimise de persoana care solicită NIE vor fi examinate de către departamentul sau autoritățile corespunzătoare cu privire la intrarea cetățenilor nevaccinați din afara SUA.

„Din păcate, nu voi putea călători la NY de data aceasta pentru US Open”, a anunțat Djokovic joi. „Îți mulțumesc #NoleFam pentru mesajele tale de dragoste și sprijin. Mult succes colegilor mei jucători! Mă voi menține într-o formă bună și un spirit pozitiv și voi aștepta o oportunitate de a concura din nou. Ne vedem în curând lumea tenisului!” Djokovic speră acum că Australia își anulează interdicția și că i se permite să concureze la Australian Open din ianuarie.