US Open: tânăra Leylah Fernandez își continuă aventura incredibilă

US Open: tânăra Leylah Fernandez își continuă aventura incredibilă

La 19 ani, canadiana Leylah Fernandez s-a calificat pentru prima dată într-o semifinală de Grand Slam, învingând-o pe ucraineana Elina Svitolina.

Canadiana Leylah Fernandez, în vârstă de 19 ani, senzația US Open, a avansat în semifinale învingând-o pe ucraineană în trei seturi (6-3, 3-6, 7-6 (7/5). De când a elimint, spre surprinderea tuturor, campioana în exercițiu Naomi Osaka în turul 3, apoi pe germana Angelique Kerber în optimi, de fiecare dată fiind condusă cu un set la zero, jucătoarea aflată pe locul 73 în lume, continuă să trăiască acest US Open ca un vis. Confruntarea cu Svitolina, semifinalista din 2019, a apărut oarecum precaută, ea a fost cea mai agresivă și cea mai întreprinzătoare din joc în primul set.

În setul doi, ucraineana, medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Tokyo, a recuperat setut prin două break-uri. Dar tot a trebuit să lupte pentru egalare în ciuda celor cinci ași ai ei, după ce adversara a început o revenire, sub ochii soțului ei Gaël Monfils. Obișnuită cu bătăliile care durează, Fernandez, ridicându-și pumnul drept închis și trăgându-și energia din sprijinul publicului cu fiecare punct câștigat, s-a desprins în al treilea set, conducând cu 5-2, dar Svitolina a mai obținut de două ori break-ul.

Citeste si:  Liedson revine dupa 10 ani la Flamengo

Tie-break-ul a ajuns la 5-5, când canadiana a trecut cu o minge în lung de linie obținând prima minge de meci. Dar Svitolina a fost cea care a greșit punctul de meci comițând eroarea fatală. În semifinale, Leylah Fernandez va mai avea multe de făcut împotriva bielorusei Aryna Sabalenka (favorita doi) care a învins-o pe ceha Barbora Krejcikova (favorita 9), câștigătoare a ultimului Roland Garros, cu scorul de 6-1 6-4.

Sari la bara de unelte