Un cartonaş de colecţie cu LeBron James, scos la licitaţie

Un cartonaş de colecţie cu LeBron James, starul echipei Los Angeles Lakers, cu trei sigle autentice ale ligii profesioniste nord-americane de baschet (NBA), va fi scos la licitaţie miercuri pe platforma Goldin, cu un preţ de pornire de 500.000 de dolari, în aşteptarea doborârii unui nou record de vânzare pentru un astfel de obiect, informează agenţia EFE.

Cartonaşul de colecţie, produs de firma italiană Panini, este singurul care include cele trei sigle autentice ale NBA, preluate de pe benzile elastice purtate de LeBron în timpul perioadelor sale la Cleveland Cavaliers, Miami Heat şi Los Angeles Lakers, a precizat Goldin pe pagina sa de internet.

Citeste si:  Paul-Georges Ntep părăsește Rennes pentru Wolfsburg

„Triple Logoman” este numele acestui cartonaş, care va fi scos la licitaţie până pe 25 iunie, cu obiectivul de a doborî recordul de vânzare pentru un cartonaş sportiv, care este de 6,6 milioane de dolari.

Această sumă a fost plătită de un colecţionar în 2021 pentru un obiect similar aparţinând jucătorului de baseball Honus Wagner, unul dintre cei mai mari jucători din toate timpurile şi unul dintre primii cinci incluşi în „Hall of Fame” în anul 1936

Goldin defineşte cartonaşul lui LeBron James drept „legenda baschetului modern, o piesă unică”.
AGERPRES