Turul Franței: Un fost tricou galben suspectează dopajul la Pogacar

Stéphane Heulot, fost ciclist francez și purtător de tricou galben la Turul Franței din 1996, îl suspectează pe Tadej Pogacar, câștigător duminică, de dopaj.

Cuvinte care îi vor face pe oameni să vorbească. În coloanele din Ouest-France, fostul ciclist francez Stéphane Heulot a avut critici împotriva câștigătorului din 2020, Tadej Pogacar. „Sincer, nu am urmărit turul de duminică și urcarea Grand-Colombierului (victorie pentru Tadej Pogacar), a spus el despre victoria slovenă în turul de duminică. Nu mai pot, de fapt … Există unele lucruri care sunt destul de ușor de evaluat, totuși, în ceea ce privește performanța. Mi-e greu să înțeleg cum un alergător de 75 kg poate urca cu viteză vertiginoasă și își poate menține urcarea după aceea. În ceea ce privește rata de urcare, am văzut lucruri care nu erau posibile nici pentru unii … Cred că am făcut un pas mai departe. Pentru că s-ar putea să ne ocupăm de dopaj chimic, dar și electric … Am „emoticonul” cu dorința de a voma, și simt asta, mă dezgustă … ”

Citeste si:  Hamilton va pleca din pole position în Marele Premiu al Malaeziei
„Că oamenii de genul Gianetti, sau ca alții, sunt încă în ciclism astăzi este de neconceput”, recunoaște el, referindu-se la excluderea din Tours a formației Saunier-Duval din 2008 datorită testului pozitiv al lui Riccardo Ricco, cu Mauro Gianetti la conducerea acestei echipe. Este o eroare reală. În opinia mea, nu putem schimba niciodată sistemul dacă nu schimbăm oamenii. Dopajul va fi acolo atâta timp cât oamenii sunt statornici. Parcă mâine Al Capone ar fi  ministru al justiției … Cum ieșiți din toate astea când 80% din personalul lui Jumbo-Visma provine din Rabobank și din era Michael Rasmussen? Nu, asta nu este posibil … Din fericire, băieții s-au schimbat, mulți s-au schimbat, dar, din păcate, există încă înșelători și trebuie să fii conștient de asta. „ Declarații care vor alimenta cu siguranță discuțiile după succesul lui Pogacar.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*