Top 3 sfaturi pentru alegerea unei cutii portbagaj

Dacă ai o familie numeroasă cu care obișnuiești să pleci în vacanțe, dacă ești pasionat de un sport care presupune un echipament special, transporți animale de companie sau pur și simplu nu vrei să renunți la anumite lucruri atunci când îți faci bagajul pentru concediu, găsirea unui spațiu pentru toate acestea ar putea fi o adevărată provocare.

 

Portbagajul mașinii tale are un spațiu limitat, care s-ar putea dovedi neîncăpător, oricâtă experiență ai avea la împachetarea eficientă a bagajelor. De aceea, îți recomandăm să apelezi la o soluție excelentă pentru a beneficia de suficient loc pentru toate lucrurile de care ai nevoie atunci când pleci la drum, precum o cutie de portbagaj.

 

Poți alege între cutii de portbagaj auto cu prindere pe cârligul de remorcare sau cutii de portbagaj pentru plafonul mașinii, în funcție de echiparea autoturismului tău.

 

Cum aleg o cutie de portbagaj?

Am pregătit pentru tine sfaturi utile atunci când vrei să comanzi o cutie de portbagaj, care se va dovedi a fi una dintre cele mai bune investiții pe care le vei face în accesoriile pentru mașina ta.

Iată care sunt acestea:

 

1.  Capacitatea cutiei de portbagaj

 

Fiind o achiziție de care te vei bucura pe termen lung, e bine să optezi pentru comandarea unei cutii de portbagaj suficient de încăpătoare pentru mai multe întrebuințări. Volumul unei cutii de portbagaj poate oscila între 200 și 700 de litri, iar lungimea acesteia poate fi și ea variată. În funcție de mașina pe care o conduci, dar și de volumul de bagaje de care știi că ai nevoie în deplasările pe care le faci, alegerea ar trebui să fie destul de simplă.

 

Obișnuiești să mergi la ski sau să te dai cu snowboardul? Câte skiuri sau plăci vrei să iei cu tine în vacanță?

Fiecare cutie de portbagaj are specificațiile sale în materie de volum și lungime, așa că alege și comandă o cutie de portbagaj suficient de încăpătoare pentru nevoile tale.

Citeste si:  Principalele tendințe în fundraising în 2022

 

2. Sistemul de închidere a cutiei de portbagaj

 

Acesta este al doilea criteriu important atunci când vrei să cumperi o cutie de portbagaj. Sistemul de închidere al acesteia trebuie să fie cât mai simplu de folosit. Cel mai des întâlnit sistem de închidere este cel cu închidere în trei puncte, care permite scoaterea cheii, deci încuierea cutiei de portbagaj, doar când acestea sunt aliniate complet. Cel mai probabil, acest sistem presupune prezența a două persoane pentru sincronizarea mișcărilor, ceea ce ar putea reprezenta un inconvenient.

Există, însă, și modele de cutii de portbagaj ergonomice, care se închid prin simpla apropiere a capacului, anunțată printr-un sunet specific de încuiere.

Îți recomandăm să optezi pentru o cutie de portbagaj cu sistem anti-furt, care se va dovedi foarte util, mai ales atunci când lași mașina peste noapte într-o parcare nesupravegheată.

 

3. Materialul cutiei de portbagaj

 

La fel de important ca și specificațiile menționate anterior, materialul din care a fost confecționată cutia de portbagaj îi va conferi o durată de viață și o rezistență în fața factorilor externi în raport cu calitatea acestuia. Majoritatea producătorilor de cutii de portbagaj a optat pentru materiale plastice, care sunt și cele mai rezistente, însă poți găsi și cutii din material textil.

Spațiul din interiorul cutiei de portbagaj ar trebui să fie compartimentat, pentru o organizare mai eficientă, dar și căptușit cu un material antiderapant, ceea ce va împiedica mișcarea haotică a bagajelor în timpul deplasării.

 

Pentru un plus de protecție, îți recomandăm să optezi pentru cutiile de portbagaj care au prevăzut un capac din cauciuc ce acoperă yala, pentru a o feri de îngheț sau rugină, la contactul cu precipitațiile sau temperaturile extreme.

 

Acestea sunt trei dintre cele mai importante criterii de care trebuie să ții cont atunci când vrei să cumperi o cutie de portbagaj.

 

Alege modelul care se potrivește cel mai bine nevoilor tale și bucură-te de spațiu în plus pentru bagajele de vacanță.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*