Tom Dumoulin se va retrage la finalul sezonului

Olandezul Tom Dumoulin, câștigător al Il Giro în 2017, a anunțat vineri printr-un comunicat de presă că își va încheia cariera la finalul sezonului, la vârsta de 31 de ani.

Tom Dumoulin (31 de ani), de două ori medaliat cu argint la Jocurile Olimpice (în 2016 și în 2021 la cronometru), câștigător al Giro în 2017 și campion mondial la cronometru în același an, a anunțat vineri că se va retrage la sfarsitul sezonului curent.

Olandezul, care candidează la echipa Jumbo-Visma, a spus într-un comunicat de oboseală fizică și psihică, pentru a-și justifica decizia. „Sunt un om fericit și pot fi foarte mândru de cariera mea, a scris el. Am decis eu și echipa să realizăm niște lucruri mai frumoase în ultimele luni. »

Citeste si:  Leighton Baines și-a anunțat retragerea

Tom Dumoulin și-a oprit cariera pentru prima dată la începutul anului 2021. El și-a recăpătat însă locul în pluton, câteva luni mai târziu, și a fost încoronat campion olandez la cronometru, înainte de a urca pe podium la Jocurile Olimpice de la Tokyo, în aceeași disciplină. Dumoulin a participat la ultimul Giro, dar a abandonat în etapa a 14-a. Nu este de așteptat să participe la următorul Tur al Franței în această vară.