Superstarul NBA LeBron James şi-a majorat participaţia la capitalul clubului FC Liverpool

LeBron James

Superstarul NBA LeBron James, care era acţionar minoritar, şi-a majorat participaţia la capitalul echipei engleze de fotbal FC Liverpool, campioana en titre din Premier League, a anunţat, miercuri, grupul american Fenway Sports (FSG), proprietarul clubului, citat de AFP.

Jucătorul echipei Los Angeles Lakers, în vârstă de 36 de ani, şi asociaţii săi, Maverick Carter şi Paul Wachter, au încheiat un parteneriat cu FSG, o companie specializată în sport şi divertisment, cu sediul la Boston.

LeBron James deţinea deja 2 la sută din acţiunile clubului, dar nicio informaţie nu a fost făcută publică privind valoarea noii sale participaţii.

Printre celelalte investiţii împreună cu FSG, mai figurează acţiuni la clubul de baseball Boston Red Sox (MLB), la o societate de gestiune sportivă, la o reţea regională de televiziune de sport prin cablu şi la Roush Fenway Racing, o echipă din NASCAR, campionatul automobilistic foarte popular în SUA.

Citeste si:  Pep Guardiola: ”Jesus va lipsi o lună sau două”

În afara parteneriatului cu LeBron James, FSG a încheiat un alt acord cu societatea RedBird Capital Partners.

Acest fond de investiţii, care are în proprietate echipa Toulouse FC (Ligue 2), va injecta 750 milioane dolari pentru a permite lui Liverpool să amortizeze pierderile financiare legate de pandemia de coronavirus şi să ajute la realizarea lucrărilor de creştere a capacităţii de pe stadionul Anfield.
AGERPRES

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*