Succes la biletul zilei? Află secretele profesioniștilor

Nu este deloc o întâmplare că unii pariori sunt pe plus lună de lună, în timp ce alții sunt mai mereu pe minus. Primii respectă niște reguli de bază după care se ghidează și pariorii profesioniști.

Dacă faci parte din cea de-a doua categorie, în acest articol îți voi spune de ce anume ai nevoie pentru a avea profit la pariurile sportive. Sunt șapte lucruri esențiale, la îndemâna oricui. Așadar, ai nevoie de:

1. INTERNET

Cele mai profitabile pariuri sunt pariurile online. Ca să îți deschizi cont și să joci, ai nevoie de o conexiune la Internet. Asta nu mai reprezintă o problemă în ziua de azi, când Internetul nelimitat este la prețuri accesibile. Mai mult, cam 90% dintre românii cu vârste cuprinse între 18 și 80 de ani au un telefon inteligent de pe care pot intra pe Internet.

2. UN BUGET MINIM

Feb 12, 2019; Atlanta, GA, USA; Los Angeles Lakers forward Brandon Ingram (14) dribbles against the Atlanta Hawks in the first quarter at State Farm Arena. Mandatory Credit: Brett Davis-USA TODAY Sports

Ai nevoie de mai puțin de 30 de lei ca să îți deschizi cont la o agenție de pariuri sportive online. Suma nu e deloc restrictivă. Dacă poți sacrifica mai mulți bani, cu atât mai bine. Specialiștii recomandă ca un parior să fie înregistrat pe mai multe platforme, astfel încât să beneficieze de o ofertă sportivă cât mai diversă și să plaseze biletele pe cele mai mari cote.

3. TIMP

Pariurile sportive reprezintă o activitate pe care nu o poți face pe fugă, dacă vrei profit. Pentru a analiza așa cum trebuie un meci de fotbal, de exemplu, în vederea găsirii pariului cu cele mai mari șanse de câștig, e nevoie măcar de 20 de minute. Dacă nu ai timp, nu te concentrezi asupra detaliilor care fac diferența și șansele de câștig scad.

4. RĂBDARE

Degeaba ai timp, dacă nu ai răbdare. Răbdarea se traduce și ca un concept pe termen lung, însemnând calcularea pașilor pe care îi ai de făcut pentru atingerea țintei de profit. Pașii mici înseamnă succes. Pașii mari înseamnă, de cele mai multe ori, eșec.

Cu alte cuvinte, pariurile trebuie să fie realiste, cu cote nu mai mari de 2.20. Dacă joci „ca la carte”, nu poți avea câștiguri colosale dintr-un singur pariu, comparativ cu suma mizată. Desigur, un buget mare atrage câștiguri mari. Ban la ban trage. Dacă ai 1.000 de lei de pariat, e ușor să găsești un pariu ca să faci profit 20 de lei. Dacă mizezi 2 lei, îți trebuie mult noroc să îi înmulțești de 10 de ori dintr-un foc.

Citeste si:  Regimul special al lui Novak Djokovic examinat de un nutriționist

5. CUNOȘTINȚE

Aici discuția este mai complexă. Mai întâi, trebuie să cunoști „piața pariurilor”: ce operator are cea mai bună ofertă sportivă pentru preferințele tale de joc, cele mai bune cote, ce oferte promoționale există și, în general, unde merită să joci.

Apoi, este vorba despre cunoștințele despre sportul pe care pariezi. Aceste cunoștințe sunt vitale. Trebuie să fii în stare să apreciezi singur cotele reale pentru fiecare selecție, astfel încât să depistezi așa-numitele „Value Bets”, adică pariurile ale căror cote de pe site sunt mai mari decât ar fi normal.

Poți juca ocazional și pe sporturi în care nu ești expert. De exemplu, dacă ești specializat pe fotbal, te poți inspira din pronosticuri pentru NBA postate pe site-uri de ponturi, dar e bine să te și informezi asupra meciurilor respective.

6. ATENȚIE LA DETALII

Dacă cunoști echipele pe care pariezi, știi cât de importantă sau mai puțin importantă este absența unui anumit jucător. Sau că un fotbalist revine după o absență cauzată de o accidentare mai gravă, deci va intra temător în duelurile mai dure. Trebuie să fii atent la toate aceste detalii, cum ar fi chiar starea suprafeței de joc. Un teren „greu” nivelează diferența de valoare dintre echipe și nu favorizează un meci cu multe goluri.

7. DISCIPLINĂ

Disciplină, pentru a putea respecta planul de joc, constând în special în plasarea de pariuri exclusiv individuale și în adaptarea mizei la buget și la gradul de risc. Cel mai și cel mai important este să nu joci niciodată la recuperare. Nu mări miza după ce ai pierdut, pentru a acoperi gaura. Dacă și următorul pariu este pierzător, intri într-un vârtej din care e greu să mai ieși. Ține minte vorba profesioniștilor: sezonul e lung.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*