Știi ce trebuie să faci pentru a-ți relua activitatea sportivă după o pauză mai lungă? Citește ACUM!

E posibil să fi avut o viață activă, chiar sportivă, înainte de a fi obligat să stai în casă pentru a te proteja de pandemia Covid-19. Iar statul în casă nu este tocmai o perioadă în care să te dedici sportului. Poate că starea mentală, datorată stresului prin care trec foarte multe persoane, sau interdicțiile de deplasare nu ți-au permis să mai faci sportul pe care îl preferai sau să mergi la sala de fitness conform programului cu care erai obișnuit. 

Este ușor să ieși din rutina zilnică de activitate fizică pe care o aveai. Însă, perioada de stat în casă se va termina curând, iar atunci când ești gata să faci mișcare din nou, trebuie să știi deja câțiva pași pe care trebuie să îi faci pentru a te asigura că reușești să obții cel mai bun rezultat fără riscuri pentru sănătatea ta.

Iată pașii recomandați pentru a face din nou sport după o lungă pauză

  • Primul pas este să faci un consult medical și să obții avizul medicului că te poți apuca de efort în siguranță. Este recomandat întotdeauna să-ți consulți medicul de familie sau medicul care te are în evidență, pentru a te asigura că totul este în regulă cu sistemul cardiovascular și cu ceilalți parametri care pot indica un organism perfect sănătos. Odată ce ești certificat ca apt, poți trece la pasul următor – activitatea fizică sportivă.

 

  • Începe să faci sport gradual. Chiar dacă erai obișnuit să faci antrenamente lungi și epuizante, nu ar trebui să începi din prima zi, dupa o pauză mai lungă, exact cu aceeași rutină pe care o aveai înainte. 

 

Ridicarea unor greutăți prea mari la sala de fitness sau forțarea unor alergări prea lungi ori prea intense pot duce la micro-traume ale țesutului muscular, care nu sunt deloc plăcute și care te vor opri să te antrenezi la capacitate maximă în perioada următoare. Cel mai indicat este să dozezi efortul gradual, să lași timp mușchilor să se antreneze și să capeți tot mai multă rezistență.

Citeste si:  Jocurile Olimpice din 2020 se amână cu un an
  • Alocă timp pentru stretching. Practicarea corectă a stretching-ului este cea mai bună modalitate de a crește performanța fizică și, de asemenea, reduce riscul de vătămare în activitatea sportivă aerobică sau în antrenamentul cu greutăți.
  • Lasă timp mușchilor să învețe. Oricât ți s-ar părea de ciudat, mușchii au ”memoria” lor în ceea ce privește activitatea fizică și efortul. Înainte de a începe orice exercițiu intens, este important să reții că a face prea mult într-un timp prea scurt va duce doar la încetinirea progresului pe termen lung. 

Dacă te apuci din prima zi să ridici maximul de greutăți la sală nu vei dobândi imediat și capacitatea de a fi eficient cu acel exercițiu. Până și mușchii unui sportiv experimentat, care excelează într-un anumit tip de sport, nu au memoria de a trece brusc la un alt tip de sport cu aceeași eficacitate și performanță. Este nevoie de timp și antrenament pentru a ajunge la performanță și a obișnui mușchii cu diverse tipuri de efort. 

  • Dotează-te cu echipament sportiv adecvat sportului pe care îl practici. Un echipament sport de calitate constituie un ajutor eficient în antrenamentul tău zilnic. Poți găsi și comanda de pe acest site tot ceea ce ai nevoie pentru a-ți relua activitatea sportivă în cele mai bune condiții.  

În concluzie, deși poți fi nerăbdător să atingi nivelul de antrenament avut anterior perioadelor mai lungi de pauză, nu te grăbi să sari peste etapele necesare reluării modului de viață activ. Disciplina și răbdarea îți vor aduce beneficii pe termen lung și te vei putea bucura în siguranță de un stil de viață activ și sănătos.

 Sursa foto: pexels.com

1 comentariu

  1. În cazul în care ruptura s-a datorat unor leziuni, este logic să luați acest lucru în serios și după consultarea unui medic. Tratamentul articulațiilor după leziuni și recuperarea după boli au același scop. Principalele sunt, în principal, eliminarea inflamației din zona afectată, cel puțin cu ajutorul https://liki24.ro/category/8000071/. Scopul principal este de a normaliza metabolismul în articulație și de a restabili procesul de regenerare a țesutului afectat. După aceea, ar trebui să începeți să ajustați articulația în sine, deoarece, dacă nu se face acest lucru, problemele articulare nu vă vor părăsi niciodată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*