Simone Biles se retrage și nu va participa în finalul competiției pe echipe la Jocurile Olimpice de la Tokyo

simone biles

Superstarul american de gimnastică Simone Biles nu va concura la finalul competiției pe echipe, care are loc în prezent la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Potrivit federației sale, Biles suferă de o problemă medicală.

Simone Biles și-a îmbrăcat treningul în această marți în timpul competiției pe echipe de la Jocurile Olimpice de la Tokyo și nu va concura la finalul evenimentului. Un șoc pentru americani. De la prima rotație a finalei echipei feminine, superstarul disciplinei a subminat serios speranțele Statelor Unite de a-și păstra titlul olimpic și de a prelungi o dominație în exercițiul care datează de la titlul mondial din 2011.

În timp ce trebuia să prezinte un Amanar tradițional în salt, în valoare de 5,8 puncte, Biles a simplificat ciudat decolarea efectuând doar o răsucire și jumătate pentru un salt evaluat la 5 puncte. De parcă și-ar fi pierdut talentul în aer.

Citeste si:  Parma este sub control chinez

Un episod suficient de tulburător pentru ca ea să părăsească o etapă competiția pentru o clipă alături de antrenorul ei, franțuzoaica Cécile Landi. În timp ce trei coechipiere și-au terminat încălzirea pe următorul aparat, barele inegale, Biles li s-a alăturat.

Într-un trening, am văzut-o explicându-le situația, îmbrățișându-le fiecare. Și dacă rămânea cu ei să-i înveselească, nu atingea gratiile. Nici bârna din a treia rotație și, de asemenea, nu va merge nici la sol. O ieșire din concurs care va găsi, fără îndoială, o explicație la sfârșitul acestei finale.